Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση ο «εγκέφαλος» της οποίας κρατείται στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου


Συνελήφθησαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι προόριζαν μεταξύ άλλων ναρκωτικές ουσίες προς τον Αλκέτ Ριζάι κρατούμενο των φυλακών ενώ από τις Αστυνομικές Αρχές αναζητούνται δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης, υπήκοοι Αλβανίας.
Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας εγκληματική οργάνωση που απαρτίζονταν από έναν 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, έγκλειστο στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου και κατηγορείται ως «εγκέφαλος» της, δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους και δύο ακόμη υπηκόους Αλβανίας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, η οποία εισήγαγε ναρκωτικές ουσίες και κινητά τηλέφωνα στο σωφρονιστικό κατάστημα. Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων εξάρθρωσης της οργάνωσης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατοχή των σωφρονιστικών υπαλλήλων 213 γραμμάρια ηρωίνης, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, ενώ στο κελί του έγκλειστου αρχηγού της οργάνωσης βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.


Οι δύο ημεδαποί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι του ανωτέρω Καταστήματος Κράτησης, ηλικίας 41 και 28 ετών, αντίστοιχα συνελήφθησαν το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 το πρωί, στην Άμφισσα Φωκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας.
Αναλυτικότερα, το πρωί του Σαββάτου στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας, οι αστυνομικοί υπό την καθοδήγηση των Αξιωματικών του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ακινητοποίησαν το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του 28χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου, στο οποίο επέβαινε και ο 41χρονος, την ώρα που οι δύο συλληφθέντες μετέβαιναν για ανάληψη πρωινής υπηρεσίας στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου.

Μετά από διενέργεια ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν συνολικά τα εξής: 

·         Μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ναρκωτική ουσία, πιθανόν ηρωίνη, μεικτού βάρους 213 περίπου γραμμαρίων. 

·         Δυο κινητά τηλέφωνα με τους φορτιστές τους.

·         Πέντε κάρτες SIM κινητής τηλεφωνίας, αχρησιμοποίητες εντός συσκευασίας.

·         Το χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ.

·         Δύο βιβλιάρια καταθέσεων και διάφορες κάρτες ανάληψης τραπεζών.

Από την μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες προόριζαν τα κατασχεθέντα για εισαγωγή στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου και συγκεκριμένα για να τα παραδώσουν στον «εγκέφαλο» της οργάνωσης, Αλκέτ Ριζάι, υπήκοο Αλβανίας, έγκλειστο του Καταστήματος.
Τα κατασχεθέντα είχαν παραδοθεί στον 28χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο από Αλβανό υπήκοο, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος αναζητείται.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, στις οικίες των δύο συλληφθέντων, στην Άμφισσα, βρέθηκαν στην οικία του 28χρονου έξι κινητά τηλέφωνα χωρίς κάρτες SIM και μία κάρτα ανάληψης τραπέζης.
Επιπλέον σε έρευνα στο κελί του 38χρονου Αλβανού κρατουμένου, που ενεργήθηκε από σωφρονιστικούς υπάλληλους του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, χωρίς κάρτες SIM.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αγορά, κατοχή, μεταφορά και εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου.
Τις έρευνες και την προανάκριση που βρίσκονται σε εξέλιξη διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας.
Ο 41χρονός σωφρονιστικός υπάλληλος αφέθει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 8.000 ευρώ, ο δε 28χρονός προφυλακίστηκε και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.
Συγχαρητήρια στο Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας, που με πέντε άτομα ανθρώπινο δυναμικό αλλά με τη μεθοδικότητα και την οργάνωση που επέδειξαν κατόρθωσαν να εξαρθρώσουν αυτή την εγκληματική οργάνωση καθώς και στους αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας που έδρασαν αποτελεσματικά παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία, την ελλιπή στελέχωση και την έλλειψη οικονομικών πόρων.
Σε μια δύσκολη εποχή, στην οποία κλονίζεται διαρκώς η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους ένστολους, σε μια εποχή που τα προβλήματα είναι μεγάλα και δυσεπίλυτα, οφείλουμε να απονείμουμε τα εύσημα τόσο στους αξιωματικούς όσο και στους υπόλοιπους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας, που κατάφεραν να φέρουν σε πέρας, μετά από παρακολούθηση μηνών, μια πολύ δύσκολη υπόθεση.
Εμείς να ευχηθούμε την συνέχιση της προσπάθειας τους, για την πάταξη της εγκληματικότητας και την επίτευξη του αισθήματος ασφάλειας στην ευρύτερη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: