Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012


ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΑΜΦΙΣΣΑΣ




Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Άμφισσας ξεκίνησαν κατάληψη στο σχολείο τους για τα γνωστά και άλυτα χρονίζοντα προβλήματα, τα οποία προσπαθούν να επιλύσουν.
Εφημερίς «ΦΩΚΙΣ» 7 Νοεμβρίου 2011 αριθ.φυλ. 1975 γράφαμε:
«Τα λεφτά φύγανε η πινακίδα έμεινε! Δημοπράτηση έργου…χωρίς χρήματα;!»

Ένα χρόνο μετά διαπιστώσαμε ότι η πινακίδα μένει αλλά επισκευή στο κτίριο δεν έγινε ποτέ! Οι μαθητές αγανακτισμένοι μας μίλησαν για τις καθημερινές αντίξοες συνθήκες που επικρατούν εντός του σχολικού χώρου και παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία ακόμη και στις μαθησιακές λειτουργίες των παιδιών. Η στέγη στάζει, τα παράθυρα δεν κλείνουν και μπάζουν νερά, ένας μαθητής μάλιστα του σχολείου μας μου είπε: «Κυρία, όταν βρέξει πάρτε μου μπρατσάκια γιατί είμαι κοντός και θα πνιγώ στο ίσωμα». Βρύσες στάζουν, τα καλοριφέρ σπασμένα και καυστήρας παμπάλαιος που κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να εκραγεί.
Πέρσι στο Δημόσιο Σχολείο χορηγός στο πετρέλαιο ήταν τα Μεταλλεία. Φέτος ποιος θα είναι ο νέος χορηγός;
Εκτός απ’ το κτηριακό, έχουν ελλείψεις και σε καθηγητές νοσηλευτικής και άλλων ειδικοτήτων. Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι από τότε που κατασκευάστηκε το κτίριο, δεν έχουμε δει ούτε μια επισκευή.
Αλήθεια τα χρήματα που έστειλε ο τότε Υφυπουργός Παιδείας κ.Στυλιανίδης τι έγιναν;
Το Δημόσιο αυτό κτίριο στην είσοδο της πόλης μας θα έπρεπε να είναι στολίδι και η παρεχόμενη εκπαίδευση να γίνεται με συνθήκες αξιοπρέπειας.
Μήπως οδεύει και αυτό να κλείσει όπως το ΤΕΙ, το γηροκομείο, το Νοσοκομείο, το Πνευματικό Κέντρο και ό,τι άλλο πρόκειται να ακολουθήσει…;
Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με Δημόσιο Σχολείο! Μήπως «ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ”;

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:














Δεν υπάρχουν σχόλια: