Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Από τη Βιβλιοθήκη Άμφισσας στα πλαίσια της Καλοκαιρινής εκστρατείας 2012 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι παρακάτω εκδηλώσεις:
- Την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 ανάγνωση βιβλίου με τίτλο: «Η Μαίρη πινέζα» από την εμψυχώτρια  Δώρα Οικονόμου στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 17 παιδιά ηλικίας 5-7 ετών. Παράλληλα με την ανάγνωση γινόταν προβολή στον προτζέκτορα και ακουγόταν μουσική. Στην συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν τις πινέζες που κατασκεύασε και τους μοίρασε η εμψυχώτρια εμπνεόμενα από το θέμα του βιβλίου.
- Την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε η δράση «Μονοκονδυλιές» με εμψυχώτριες τις: Μαρουσώ Παπανικολάου, Μαρία Χαντζή και Βίκυ Σωτηρίου στην αίθουσα Γιαγτζή του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας.  Στην εκδήλωση συμμετείχαν 18 παιδιά ηλικίας 5-13 ετών, με τη βοήθεια του προτζέκτορα προβλήθηκαν οι μονοκονδυλιές του Πικάσο, στην συνέχεια  ζητήθηκε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν τις δικές τους μονοκονδυλιές. Κατόπιν διαβάστηκε το βιβλίο με τίτλο «Ο Χάρης και ο μοβ μαρκαδόρος» με την συνοδεία μουσικής.
- Την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 ανάγνωση βιβλίου με τίτλο: «Στα ίχνη του θησαυρού των θησαυρών» με εμψυχώτρια την Μαρία Χαντζή στο χώρο της βιβλιοθήκης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 12 παιδιά ηλικίας 8-10 ετών. Η εμψυχώτρια ντυμένη πειρατής με σεντούκι και χάρτη του θησαυρού παρέσυρε τα παιδιά στο κυνήγι του θησαυρού. Έγινε προβολή εικόνων από το βιβλίο με την συνοδεία μουσικής. Στο τέλος μοιράστηκε στα παιδιά ένας θησαυρός σε πουγκάκι.
Στο τέλος των εκδηλώσεων μοιράστηκαν αναμνηστικά καπέλα και σελιδοδείκτες στους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: