Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Τα εννέα βήματα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση

Άμεσος περιορισμός της βουλευτικής ασυλίας και τέλος στα προνόμια των βουλευτών
Αποκρατικοποιήσεις, συγχωνεύσεις οργανισμών και φορέων του Δημοσίου ξεμπλοκάρισμα των πόρων του ΕΣΠΑ και μέτρα για τη στήριξη της ρευστότητας έχει στο καλάθι της η νέα κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.
Δίνοντας το στίγμα τον προθέσεων της κυβέρνησης ο κ. Σαμαράς τόνισε την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει σε μια σειρά από «μεγάλες διαρθρωτικές και μεταρρυθμιστικές τομές» όχι, όπως είπε, γιατί μας τις ζητά η δανειακή σύμβαση, αλλά «γιατί πρέπει να τις κάνουμε». Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πει την αλήθεια, αλλά και να δώσει όλες τις μάχες που χρειάζονται για να αναστρέψει την ύφεση.
Αυτή η κυβέρνηση θα πει την αλήθεια και θα τολμήσει το σωστό.
“Το πρόγραμμα σύγκλησης για τα τρία κόμματα ισχύει και αποτελεί δεσμεύσεις για την ερχόμενη τετραετία” τόνισε ο πρωθυπουργός .
“Κύρια επιδίωξη μας είναι να συγκρατήσουμε και να ανατρέψουμε την ύφεση της χώρας μας είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις.”
Ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε ότι αυτές εστιάζονται στα εξής εννέα βήματα:
1ον θα δώσουμε έμφαση αποκρατικοποιήσεις και θα προωθήσουμε και αποκρατικοποιήσεις που θα φέρουν ανάπτυξη όπως ΟΣΕ αλλά
2ον απελευθέρωση της ενέργειας . Όχι αποσπασματικά αλλά οργανωμένα
3ον προτεραιότητα σε συμβάσεις υποδομών . Επενδύσεις σε λιμάνια
4ον αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου και περιμένουμε μεγάλα έσοδα
5ον ξεμπλοκάρισμα ΕΣΠΑ. Να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία και να αποταμιευθούν      τα χρήματα
6ον κλείσιμο φορέων του δημοσίων
7ον Μέτρα για την στήριξη της ρευστότητας και για επιστροφή χρημάτων στις ελληνικές τράπεζες. Δημιουργία Ηλεκτρονικού περιουσιολόγιου μέσα στο 2013 για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Έτσι θα μπει μια τάξη και θα δημιουργηθεί μια βάση εμπιστευτικότητας για την επιστροφή των χρημάτων στις τράπεζες. δεν θα αφορά εγκληματίες και πολιτικούς
8ον Καταπολέμηση σπατάλης. Με την νέα τεχνολογία θα καταργηθεί η γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί τον πολίτη.
9ον Θα επισπεύσουμε τον συμψηφισμό την οφειλών στο δημόσιο. Δεν μπορεί το κράτος να ζητά από επιχειρήσεις οφειλές την στιγμή που το κράτος χρωστά σε αυτούς.
 Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην ανάγκη τροποποίησης των όσων ισχύουν με τη βουλευτική ασυλία, προτείνοντας τον άμεσο περιορισμό της.
Ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε ακόμα τον έλεγχο των “Πόθεν Έσχες” υπουργών και αρχηγών κομμάτων από το 1974 και θα υπάρξει πρόβλεψη για δήμευση περιουσιών.
Μεταναστευτικό-Εγκληματικότητα
Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς τόνισε ότι θα ξεκινήσει άμεσα διάλογος για την αλλαγή του νόμου για την ιθαγένεια.
Ταυτόχρονα θα χτυπηθεί το παραεμπόριο σε Αθήνα και περιφέρεια. Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη.
“Η εποχή της ανοχής στο έγκλημα έχει περάσει ανεπιστρεπτί” δήλωσε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: