Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Καμπανάκι στο ΥΠ.ΟΙΚ. για τη δυστοκία στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων!

Να αυξήσει τον αριθμό των δόσεων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών!
16 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων
Καμπανάκια έχουν χτυπήσει στο υπουργείο Οικονομικών από τη διστακτικότητα που παρατηρείται στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Μέχρι τη Παρασκευή 29 Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Lay Out, είχαν υποβληθεί σχεδόν 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, από το σύνολο των 5,7 και πλέον εκατομμυρίων.
Σημειώνεται ότι αύριο λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί για την υποβολή των δηλώσεων “χειρόγραφα” στις ΔΟΥ ή μέσω ΕΛΤΑ και στις 16 Ιουλίου η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων.
Μπροστά σ’αυτή τη κατάσταση στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν τον αριθμό των δόσεων στους φορολογούμενους που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία σε περισσότερες από τρεις δόσεις ίσως και πάνω από τις 6 δόσεις.
Τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα των περισσότερων δόσεων θα έχουν κυρίως οι οικονομικά ασθενέστεροι (χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι) και ενδεχομένως τα νοικοκυριά, που εκτός από τον φόρο εισοδήματος καλούνται να πληρώσουν και φόρους στην ακίνητη περιουσία.
Η Γ.Γ.ΠΣ του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη λήξη των προθεσμιών, θα διενεργήσει διασταυρώσεις για να ελέγξει ποιοι από όσους υπέβαλαν πέρυσι δήλωση δεν έκαναν το ίδιο και φέτος.
Όσοι διαπιστωθεί ότι δεν υπέβαλαν τις φετινές δηλώσεις τους θα παραλάβουν ειδοποιήσεις ή θα λάβουν τηλεφωνικές κλήσεις από το υπουργείο Οικονομικών, με τις οποίες θα κληθούν να τις καταθέσουν εκπρόθεσμα στις ΔΟΥ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: