Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Μεγάλες αλλαγές στη φορολογία με μείωση των συντελεστών ΦΠΑ

Στα χέρια της τρόικας το σχέδιο της κυβέρνησης
Μετά την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση Σαμαρά από τους τροϊκανούς για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί για ζητήματα φορολογίας, το οικονομικό επιτελείο με επικεφαλής τον κ. Στουρνάρα έχει ετοιμάσει μία πρόταση με 10 σημεία για να παρουσιάσει στους δανειστές. Το σχέδιο αυτό βρίσκεται ήδη στα χέρια της τρόικας και επεξεργάζεται σε συνεχείς συσκέψεις.
Επί της ουσίας, προωθείται η δημιουργία νέου φορολογικού τοπίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με μείωση συντελεστών ΦΠΑ. Η αρχή θα γίνει από την εστίαση.
Προβλέπεται επίσης σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου, ένας φόρος στα ακίνητα, κατάργηση των φορολογικών προστίμων και ποινών αλλά και κατάργηση φοροαπαλλαγών και προτιμησιακών καθεστώτων, γράφει ΄΄Το Έθνος΄΄.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί την προτεραιότητα της κυβέρνησης. Μάλιστα, συστήνεται ειδική ομάδα δράσης στο υπουργείο Οικονομικών, για να επεξεργαστεί στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει το δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι της τρόικας θέτουν την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των προνομιακών καθεστώτων καθώς και την πλήρη αναδιοργάνωση του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού ως απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσουν οι μειώσεις στους συντελεστές φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: