Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Γηροκομείο Άμφισσας…ώρα μηδέν!

Τι κάνει η Διαχειριστική Επιτροπή;

Εφημερίς ΄΄Φωκίς΄΄- 9 Ιουλίου 2012, Αρ.Φυλ.2008
Με την επικρατούσα κατάσταση στο Γηροκομείο Άμφισσας ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους υπεύθυνους, αλλά φαίνεται ότι δεν πέσαμε σε «ευήκοα ώτα».
Τα κληροδοτήματα και οι δωρεές ανήκουν στους δημότες προς όφελός τους και όχι μόνο, αλλά και των παιδιών τους.
Όλα τα παραπάνω τα αναφέρουμε γιατί πληροφορηθήκαμε ότι οι εργαζόμενοι στο Γηροκομείο Άμφισσας προκειμένου να ικανοποιηθούν στις απαιτήσεις τους (19 μήνες απλήρωτοι και πόσους άραγε ακόμη) θα εκπλειστηριάσουν το οικόπεδο μεγάλης αξίας στο Χολαργό που ανήκει στο κληροδότημα Κονιάκου και για το οποίο αφ’ενός έχουν ενδιαφερθεί εταιρείες και αφ’ετέρου υπάρχει η αντιδικία του κ. Τριαντάφυλλου Κονιάκου-Επιτροπής Κληροδοτημάτων Υπουργείο Οικονομικών και της Διαχειριστικής Επιτροπής του Γηροκομείου Άμφισσας στο Εφετείο Αθηνών, απ’όπου αναμένεται η έκδοση της απόφασης, δηλαδή αν θα πουληθεί ή δεν θα πουληθεί το συγκεκριμένο οικόπεδο.
Τι άλλο πρέπει να γίνει για να δραστηριοποιηθεί η Διαχειριστική Επιτροπή του Γηροκομείου;
Μήπως επιθυμούν να κλείσει το Γηροκομείο ξεπουλώντας όσο-όσο για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι; Γιατί με τη σιωπή τους εκεί οδηγούνται τα πράγματα.
Με τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες και με την ζοφερή υπάρχουσα κατάσταση, γίνεται αντιληπτό ότι δεν υπάρχει ούτε καν ελπίδα προοπτικής για την υπόθεση του Γηροκομείου. Είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και να αναμένονται αίσια αποτελέσματα;
Το αμίληκτο ερώτημα:
Για ποιο λόγο οι αποφάσεις στρέφονται και εμμένουν από την ίδρυση του Γηροκομείου στην πώληση της περιουσίας του κληροδοτήματος Κονιάκου;
Γιατί από το 2007 που ζήτησαν Εφετειακή Απόφαση για αξιοποίηση του συγκεκριμένου οικοπέδου, δεν έκαναν τίποτα;
Γιατί τόση εμμονή με το οικόπεδο του Χολαργού, από το 2010 που άρχισαν να χρωστούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους έχουν πάρει δάνεια από Τράπεζες, ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το οικόπεδο-φιλέτο στον Χολαργό ώστε να φτάσουν και οι εργαζόμενοι να εκπλειστηριάζουν σήμερα το οικόπεδο έχοντας μάλιστα και προτάσεις από ενδιαφερόμενους για τον πλειστηριασμό!!     
Τι κάνει η Διαχειριστική Επιτροπή;
Τι κάνουν οι ΄΄Φίλοι του Γηροκομείου΄΄;
Τέλος απευθυνόμεθα στον Σεβασμιώτατο, Σεβαστέ μας Ποιμενάρχη μας, σας εμπιστευόμαστε, είστε Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής.
Με το στέμμα της τιμιότητας που πορευθήκατε όλα αυτά τα χρόνια συνεχίστε και τώρα την ύστατη στιγμή. Αυτοί που σας πίεσαν για να λειτουργήσει εσπευσμένα το Γηροκομείο ήθελαν (μήπως;) ψήφους. Εσείς φροντίσατε και φροντίζετε για την ανακούφιση των ηλικιωμένων αλλά και των εργαζομένων.
Το ζήτημα πρωτίστως πέρα από κοινωνικό είναι και ηθικό.
Χτυπήστε την ποιμενική σας ράβδο και ποιήστε αυτό που οφείλετε και όχι αυτό που επιθυμούν οι άλλοι γύρω σας….    

                                                                                                             ΄΄Φ΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια: