Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Πέμπτη 3 Δεκέμβρη- ΑΠΕΡΓΙΑ!

01-12-2015

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην Άμφισσα 10.30π.μ. στην πλατεία ΛαούΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας αποφάσισε τη συμμετοχή του στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα να πάρουν μαζικά μέρος στην οργάνωση για την επιτυχία της απεργίες. Στις 3 Δεκέμβρη η πλατεία Λαού στην Άμφισσα να βουλιάξει από απεργούς εργάτες, ανέργους, νέους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες. Να αντισταθούμε μαζικά και μαχητικά ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Κανένας να μην πέσει στην παγίδα των εκβιασμών και των διλημμάτων που αναπαράγουν το τελευταίο διάστημα κυβερνητικά στελέχη (και όχι μόνο) ότι με τον ορυμαγδό των νέων  μέτρων προσπαθούν να «περισώσουν το ασφαλιστικό». Δεν θα επιτρέψουμε στο μεγάλο κεφάλαιο, την κυβέρνηση, την ΕΕ να γκρεμίσουν το ασφαλιστικό σύστημα που εμείς οι εργαζόμενοι χτίσαμε, πληρώσαμε εδώ και χρόνια και συνεχίζουμε να πληρώνουμε με τον ιδρώτα και το αίμα μας.
Απαιτούμε και βροντοφωνάζουμε

·        ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης
·        ανάκληση όλων των απωλειών που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης
·        επιστροφή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που λεηλατήθηκαν από το 1950 ως σήμερα
·        ΟΧΙ στις νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές που φέρνει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός
·        ΟΧΙ στη νέα φοροκαταιγίδα που τσακίζει τις ζωές μας.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ!
Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα! Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!
Η κοινωνική ασφάλιση μάς αφορά όλους!

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

1. Σύνταξη στα 67
2. Πλήρη σύνταξη μόνο με 40 συναπτά έτη εργασίας
3. Δραστική μείωση των κύριων συντάξεων αφού θα υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο των χρόνων εργασίας και όχι του τελευταίου μισθού.
4. Κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέα μείωση του ΕΦΑΠΑΞ
5. Θεσμοθετεί μια «εθνική σύνταξη» κάτι σαν φιλοδώρημα και πάνω σ' αυτή θα προστίθεται μια «αναλογική σύνταξη» ανάλογα με τα αποθεματικά των ταμείων, το εισόδημα, το ύψος του μισθού και με ρήτρα ανάπτυξης. (3ο μνημόνιο)
6. Ενοποιεί όλα τα ταμεία σε ένα
7. Το ποσοστό αναπλήρωσης από το 80% με 35 έτη εργασίας μειώνεται στο 48% και 40 έτη εργασίας.
8. Επανυπολογισμός των συντάξεων με νέο μαθηματικό τύπο που θα οδηγεί σε νέα δραστική μείωσή τους.
9. Θεσμοθετείται νέος φόρος για την ασφάλιση
10. Απαλλάσσει το κράτος και τους εργοδότες από την ασφαλιστική εισφορά, αυξάνει την εισφορά των εργαζομένων. Μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση.
11. Με τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας ουσιαστικά καταργεί την σύνταξη και την ασφάλιση για τους νέους.
12. Τσακίζει την προστασία της μητρότητας, καταργεί πάνω από 2.500 ιατρικές εξετάσεις, αυξάνει τη συμμετοχή στα φάρμακα.
13. Διατηρεί όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Βάση των αντιασφαλιστικών ανατροπών είναι ο ν. 3863/2010 (Λοβέρδου – Κουτρουμάνη) και το 3ο μνημόνιο.
14. Μέσω του κρατικού προϋπολογισμού μειώνονται παραπέρα οι δαπάνες για την ασφάλιση την ίδια στιγμή που κράτος και εργοδοσία χρωστούν στα ταμεία 80δις!!!
Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια, που έχουν θεό την ΕΕ, ικανοποιούν πάγιες αξιώσεις της ΕΕ και της πλουτοκρατίας για τη διάλυση του Κοινωνικού Ασφαλιστικού συστήματος.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Ενότητα και αγώνας για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής επίθεσης
3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: