Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Μαίνεται ο εμφύλιος στη ΝΔ με επιστολές και αποχωρήσεις

01-12-2015

Με το κλίμα τεταμένο, συνεδριάζει σήμερα εκ νέου στη Συγγρού η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών σε μια προσπάθεια να αρθεί αδιέξοδο.

epistoles-polemou-antallassoun-meimarakis-papamimikos

O γαλάζιος εμφύλιος κλιμακώνεται, η εκλογική διαδικασία είναι κυριολεκτικά στον αέρα και καθημερινά προστίθενται νέα επεισόδια. Ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Θόδωρος Αμπατζόγλου, αποχώρησε από τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, και ενώ είχε προηγηθεί ανταλλαγή επιστολών σε πολεμικό τόνο με τον Ανδρέα Παπαμιμίκος.
Νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Άγνωστο αν θα συμμετάσχει συνεδρίαση ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς όπως είπε δεν τον ικανοποίησε η απάντηση Παπαμιμίκου στην επιστολή του.

Η επιστολή Αμπατζόγλου
Ο κ. Αμπατζόγλου στην επιστολή, την οποία δημοσιοποίησε,  θέτει δυο ζητήματα:
Πρώτον, ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της ΝΔ κατά της έκπτωτης εταιρείας INFOSOLUTIONS και
Δεύτερον, σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του γραμματέα του κόμματος Α. Παπαμιμίκου από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού.

Η απάντηση Παπαμιμίκου
Ο γραμματέας του κόμματος Α. Παπαμιμίκος απάντησε με δική του επιστολή στον εκπρόσωπο του Β. Μεϊμαράκη, όπου αναφέρει με αιχμηρό ύφος πως η επιστολή που έλαβε ήταν χωρίς ημερομηνία και υπογραφή και δόθηκε στη δημοσιότητα πριν την λάβει ο ίδιος.
Για το πρώτο ζήτημα, ο γραμματέας της ΝΔ απαντά ότι αρμόδιος είναι ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος έχει δώσει σχετικές εντολές στη νομική υπηρεσία του κόμματος - και για το δεύτερο θέμα, ότι ο κ. Πλακιωτάκης έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: