Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Εγκαίνια Εθνολογικού & Λαογραφικού Μουσείου Χρισσού «Συλλογή Ηλία Ευθ. Δαραδήμου»

23-12-2015

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015  τελέστηκαν στο Χρισσό,  τα εγκαίνια του Εθνολογικού & Λαογραφικού Μουσείου Χρισσού "Συλλογή Ηλία Ευθ. Δαραδήμου", προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φωκίδος κ.κ. Θεοκτίστου, παρουσία του δωρητή κ. Ηλία Δαραδήμου, αιρετών του Δήμου Δελφών, πρώην Δημάρχων  και πλήθος επισκεπτών εντός κι εκτός του Δήμου που μας τίμησαν με την παρουσία τους. 
Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος εξήρε την προσφορά του κ. Ηλία Ευθ. Δαραδήμου, τον οποίο συμπεριέλαβε στην λίστα των ευεργετών του Δήμου Δελφών και τον ευχαρίστησε για τη δωρεά της πλούσιας και αξιόλογης συλλογής φορεσιών, και αντικειμένων τα οποία κοσμούν τη νέα δομή πολιτισμού και λαογραφίας του Δήμου Δελφών.
Επίσης, συνεπής στις δεσμεύσεις του ο Δήμαρχος κύριος Παναγιωτόπουλος, τόνισε ότι ο Δήμος Δελφών δίδει έμφαση στην συντονισμένη προβολή και λειτουργία της δομής και για τον λόγο αυτό συστήθηκε Επταμελής Επιτροπή Μέριμνας  προκειμένου να υποστηρίξει το έργο του Μουσείου.


Χαιρετισμούς απηύθυνε η Πρόεδρος της Επιτροπής Μέριμνας κ. Ελισάβετ Κοτσάνου,  ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρισσού κ. Αστερινός Δημητρίου, ο Αντιδήμαρχος Δελφών κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος και ο δωρητής κ. Ηλίας Δαραδήμος ο οποίος στάθηκε  στη σημασία της παράδοσης και της λαογραφίας αλλά και στην αξία της προσφοράς την οποία διδάχθηκε από τους γονείς του και ήταν η αιτία στο να κάνει την υπέρβαση προσφέροντας τη συλλογή του στο Δήμο Δελφών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: