Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ο Θάνος Μικρούτσικος και η Ρίτα Αντωνοπούλου στην Ιτέα

17-12-2015

Μαζί τους ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά…


«Το πιο ωραίο μου τραγούδι θα σου πω» 
Με αυτόν τον τίτλο και με τη μορφή του trio επέλεξε ο Θάνος Μικρούτσικος να ταξιδέψει στην Ιτέα, τέλος του 2015-ανατολή του 2016, τον Δεκέμβρη τον μήνα των γιορτών και της νέας ελπίδας.
Ο Θάνος  επέλεξε ως συμπαραστάτες του σε αυτό το ταξίδι την Ρίτα και τον Θύμιο.

Ο Θύμιος Παπαδόπουλος είναι μακράν ο πιο πολυσύνθετος Έλληνας μουσικός. Συνθέτης και ο ίδιος θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής, παραγωγός των περισσότερων τραγουδοποιών, από τους αδελφούς Κατσιμίχα έως τον Φοίβο Δεληβοριά και δεξιοτέχνης δεκάδων πνευστών οργάνων. Παίζει όλα τα είδη μουσικής με απίστευτη πειστικότητα.
Η Ρίτα Αντωνοπούλου είναι μακράν η σημαντικότερη ερμηνεύτρια της τελευταίας δεκαετίας. Γιατί, όπως λέει ο Μικρούτσικος, «οι φράσεις, οι λέξεις, οι συλλαβές, αποκτούν υπόσταση όταν τις εκφέρει, γιατί είναι πολύ δυναμική αλλά και λυρική όταν χρειάζεται και η σκηνική της παρουσία κάτι το αδιανόητο. Με ευθυβολία και πολύ φυσικό τρόπο, στέλνει άμεσα τους στίχους και τους ήχους από την σκηνή στην αίθουσα. Σαν να περιέχει ό,τι προηγήθηκε χωρίς να το μιμείται.»
Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο μέρη:
Στο πρώτο τραγούδια με εμφανές πολιτικό πρόσημο, τραγούδια που γράφτηκαν σε όλες τις δεκαετίες που πέρασαν, αλλά παραμένουν διαχρονικά. Ο Μπρέχτ είναι παρών, ο Αναγνωστάκης είναι παρών, ο Χικμέτ, ο Αλκαίος, ο  Ελευθερίου, ο Τριπολίτης είναι παρόντες.
Στο δεύτερο μέρος ακούγονται τραγούδια που ο κόσμος έχει αγαπήσει και αυτή η αγάπη μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.
Θα απολαύσουμε τραγούδια ερμηνείας που απαιτούν τη σιωπή αλλά και τραγούδια που ενώνουν τη σκηνή με την αίθουσα σε έναν μελωδικό διάλογο και ξαναστήνουν το «Εμείς».

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 ευρώ
Προπώληση
 ΙΤΕΑ: Βιβλιοπωλεία ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ και ΔΟΜΗ
ΑΜΦΙΣΣΑ: Κατάστημα ΦΑΛΙΔΑΣ
ΔΕΣΦΙΝΑ: Βιβλιοπωλείο ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ ΠΑΝΟΥ
ΓΑΛΑΞΙΔΙ: Βιβλιοπωλείο ΕΞΑΝΤΑΣ (Μ. Χατζηθωμά)
Πληροφορίες: 697800709


Δεν υπάρχουν σχόλια: