Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ηλ.Κωστοπαναγιώτου: Σύσκεψη στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό τον Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλαο Στουπή

11-12-2015

Την Τρίτη 08.12.15 στις 09.30 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό τον Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλαο Στουπή παρουσία των Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Μίχο Κ., Βουλευτή ν. Φωκίδας κ. Κωστοπαναγιώτου Η., Δήμαρχο Δωρίδας κ. Καπεντζώνη Γ. και Γραμματέα ΤΟΕΒ κ. Κουτσόπουλο Κ. με θέμα τα προβλήματα αποστράγγισης των κτημάτων της περιοχής εκτέλεσης του έργου «ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΔΙΩΡΥΓΩΝ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΜΟΡΝΟΥ».
Η σύσκεψη ξεκίνησε με την αναλυτική παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης των υποδομών του έργου, καθώς και το ιστορικό της κατασκευής, από τον Γραμματέα του ΤΟΕΒ Πεδιάδας Μόρνου, με παράλληλη παράθεση οπτικού υλικού. Στη συνέχεια, έγινε ενημέρωση από την πλευρά του Υπουργείου για τις ενέργειες που έχει ήδη κάνει και για αυτές που προτίθεται να κάνει, ώστε να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στους άμεσα ενδιαφερόμενους ένα έργο λειτουργικό, το οποίο θα επανεκκινήσει την οικονομία της περιοχής.

Επιπλέον, από την πλευρά της η Περιφέρεια δήλωσε ότι έχει ήδη έτοιμη την μελέτη Αναδασμού και ότι θα συνεργαστεί άμεσα με το Υπουργείο για να δοθεί λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα. Το Υπουργείο από την πλευρά του επισήμανε την ανάγκη σύνταξης μίας μελέτης «κόστους –οφέλους» που θα αναδείξει τη βέλτιστη λύση για την διατήρηση ή όχι του ανοικτού συστήματος διωρύγων ή την αλλαγή τους σε κλειστού τύπου. Αυτή θα πραγματοποιηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα από το Υπουργείο.

Τέλος, συμφωνήθηκε να προγραμματιστεί συνάντηση άμεσα με θέμα τις «Αποζημιώσεις ηρτημένης εσοδείας», ζήτημα το οποίο δεν συζητήθηκε, μιας και δεν ήταν το θέμα της πρώτης αυτής σύσκεψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: