Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Προκλητικές υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

11-12-2015
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

Ζάμπλουτους γιατρούς, δικηγόρους, επιχειρηματίες, αγρότες, συνταξιούχους και ανεπάγγελτους (!), ακόμη και... μία ιερόδουλη, έναν αυτοκινητιστή και έναν καφετζή (!), αποκάλυψαν νέες έρευνες του Σ.Δ.Ο.Ε. 
Παρακάτω παρατίθενται περιπτώσεις τεράστιας φοροδιαφυγής στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, ο έλεγχος των οποίων ολοκληρώθηκε τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο 2015 και υποθέσεις των οποίων τα στοιχεία είχαν περιέλθει στο Σ.Δ.Ο.Ε. παλαιότερα και ολοκληρώθηκαν το Νοέμβριο 2015.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
1. Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο γεωργικών προϊόντων, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 1.363.994,41 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
2. Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο ειδών υγιεινής, προσαύξησε την περιουσία του κατά 250.096,96 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
3. Ιατρός, προσαύξησε την περιουσία του κατά 107.680,68 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
4. Οδοντίατρος, προσαύξησε την περιουσία του κατά 56.808,68 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
5. Επιχείρηση καθαρισμού κτιρίων έλαβε δέκα (10) πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 103.919,00 €. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: