Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Αυτοψία σε Ιτέα και Κίρρα από τον Δήμο Δελφών, για τη διαπίστωση ρυγχοφόρου στα φοινικοειδή. Αποφασίστηκαν ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος

15-12-2015

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:00 κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Φωκίδας, τον αρμόδιο γεωπόνο της Δ.Α.Ο.Κ. ΠΕ Φωκίδας, τον Πρόεδρο του Λ.Τ. Ν. Φωκίδας, την Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Αλιείας & Κτηνοτροφίας Δήμου Δελφών, τον Αν. Προϊστάμενο των Ε.Σ.  της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Δ. Δελφών, δύο υπαλλήλων καθαριότητας του Δήμου Δελφών και ιδιώτη γεωπόνου, πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή της Ιτέας και Κίρρας, για να διαπιστωθεί η έκταση της προσβολής των φοινικοειδών από τον ρυγχοφόρο των φοινικοειδών (Rynchophorusferrugineus).
Δόθηκαν οι κατάλληλες  οδηγίες σε συνεργείο του Δήμου Δελφών για την αντιμετώπιση των προσβεβλημένων δένδρων.
Παράλληλα έγινε επίδειξη αντιμετώπισης και απομάκρυνσης των προσβεβλημένων μερών του φυτού.
Την Δευτέρα 14/12/2015 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕ Ιτέας σύσκεψη μεταξύ της Αντιδημάρχου Δ.Ε.Ιτέας & Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Αλιείας& Κτηνοτροφίας Δ.Δελφών κ. Τριανταφυλλιάς Πιλάλα - Τσακίρη, της Αντιδημάρχου Δ/νσης Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας κ. Μ. Ανδρεοπούλου και  του Προέδρου του Λ.Τ. Ν. Φωκίδας κ. Νικόλαο Γιογάκη.
Στόχος της σύσκεψης ήταν η από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος της προσβολής των φοινικοειδών από τον ρυγχοφόρο των φοινικοειδών.
Αποφασίστηκε, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Δήμος Δελφών και Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας),  να ενώσουν τις δυνάμεις τους και με συντονισμένες και εντατικές ενέργειες να επιλύσουν το πρόβλημα που έχει ανακύψει άμεσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: