Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ε.Κ. Φωκίδας/ Π.Α.ΜΕ.: Συλλαλητήριο αύριο στην Άμφισσα ενάντια στη νέα δόση προαπαιτούμενων

16-12-2015

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη, στις 19.00, στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος», ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ, των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας, φέρνει στη Βουλή τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι το "νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων", που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η παράδοση των κόκκινων δανείων στα κοράκια των χρηματαγορών.
Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και η ΕΕ πέρα από το βαθύ πλήγμα που προσπαθούν να επιφέρουν αυτήν την περίοδο στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης με νέες μειώσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στα όρια ηλικίας, τσεκούρι στις παροχές υγείας και   πρόνοιας,   έχουν   διαμορφώσει   την   ευρύτερη   τακτική   τους,   τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς σχεδιασμούς τους, για τη συνέχεια.
Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας! Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!
Τα καθημερινά χτυπήματα στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας πληθαίνουν, με τους πλειστηριασμούς κατοικιών, το τσεκούρι στα επιδόματα θέρμανσης, τις συνεχείς περικοπές δικαιούχων-ανέργων και των ποσών των συνολικών επιδομάτων ανεργίας σε περίοδο εκτεταμένης ανεργίας.
Τα μέτρα που φέρνουν πρέπει να συναντήσουν τοίχο από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους, να απαντήσουν στη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού με παλιά και νέα διλήμματα για την ΕΕ, με εκβιασμούς για την πολιτική αστάθεια, σε συνθήκες που κορυφώνεται η εργοδοτική τρομοκρατία σε κάθε κλάδο.
Οργανώνουμε την αγωνιστική κλιμάκωση
χωρίς να χάσουμε λεπτό!
Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τις γυναίκες, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς  κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν, έδωσαν απάντηση στην κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης που επιδιώκει να εμφανίσει τους εργαζόμενους συνένοχους στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους, στο κλίμα συναίνεσης των κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.
Καλούμε όλες τις τα σωματεία να πάρουν απόφαση για νέα απεργία τον Γενάρη για το ασφαλιστικό, για να μην περάσουν οι αντιασφαλιστικοί σχεδιασμοί.
Αυτά σημαίνουν ένταση των συλλογικών διαδικασιών με συζητήσεις στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, συσκέψεις, πλατιές συνεδριάσεις των ΔΣ, γενικές συνελεύσεις. Να δυναμώσει η ενημέρωση για το κοινωνικοασφαλιστικό παντού! Να μην περάσει η σιωπή, η συνενοχή στο έγκλημα που προετοιμάζουν!
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη!
Να στηριχθούν οι αγώνες σε κλάδους, εργοστάσια, τόπους δουλειάς, ενάντια στις απολύσεις που πολλαπλασιάζονται, την καταβολή δεδουλευμένων καθώς χιλιάδες εργάτες παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Στηρίζουμε τους αγώνες και την πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζόμενων στα 5μηνα προγράμματα, τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα, τα αγωνιστικά μπλόκα των αγροτών.
Χρειάζεται να αποκαλυφθεί ο επιζήμιος ρόλος των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Είναι η ώρα περισσότεροι εργαζόμενοι, τίμιοι συνδικαλιστές να βοηθήσουν να απαλλαγεί το συνδικαλιστικό κίνημα από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο.
Η παρεμπόδιση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ απαιτεί σήμερα απ’ όλους τους εργαζόμενους συμμετοχή στην οργάνωση του αγώνα, κοινωνική συμμαχία και κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα, απαιτεί να δυναμώσει η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.


Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη, στις 19.00, στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: