Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκινά η «μάχη» στη Βουλή για τα νέα προαπαιτούμενα

14-12-2015

Ξεκινά σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το κατεπείγον νομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα που υπολείπονται για την εκταμίευση της τελευταίας για φέτος "υποδόσης" του ενός δισ. ευρώ.

Με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να παραμένει ισχνή και τις μνήμες νωπές από τις απώλειες δύο βουλευτών στην προηγούμενη ψηφοφορία πολυνομοσχεδίου, η κοινοβουλευτική διαδικασία των επόμενων ημερών αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη σοβαρή δοκιμασία για τη κυβερνητική συνοχή, ενόψει του μεγάλου τεστ για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που πρέπει να έχει κλείσει μέχρι το Γενάρη. 
Η συνεδρίαση στην επιτροπή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 10 το βράδυ με την υποβολή της σχετικής έκθεσης, ενώ η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα ολοκληρωθεί σε μία συνεδρίαση, η οποία θα αρχίσει στις 9:30 το πρωί της Τρίτης και θα ολοκληρωθεί εντός 10 ωρών. 
Το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, καθώς και το νέο πλαίσιο για την ανάθεση της διαχείρισης ή πώλησης «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων προβλέπει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων» που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ του Σαββάτου.
Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται, επίσης, ρυθμίσεις για την αυτόματη επιστροφή (clawback) νοσοκομειακής και φαρμακευτικής δαπάνης στο Δημόσιο, ενώ κυρώνονται μια σειρά συμφωνίες που αφορούν τροποποιήσεις συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων.
Επιπλέον, περιλαμβάνονται διατάξεις για το ΕΣΠΑ, για τη διαδικασία χρηματοδότησης ερευνητικών φορέων, για τη ρύθμιση των τοπικών οίνων και για το ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: