Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

«ΟΧΙ» σε τρία βασικά σημεία στην αύξηση των φόρων, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων και στις απολύσεις στο Δημόσιο

Τι θα πει ο Υπουργός Οικονομικών…στην τρόικα

 Μπορεί ακόμα να μην έχει ορκιστεί ο νέος Υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρας, όμως ήδη έχει αποφασίσει τι θα πει στην τρόικα, για πολύ καυτά θέματα της Ελληνικής Οικονομίας. Και αυτό θα είναι ένα μεγάλο «ΟΧΙ» σε τρία βασικά σημεία. Στην αύξηση των φόρων, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων και στις απολύσεις στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», ο Υπουργός Οικονομικών θα τους διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει βασικές μεταρρυθμίσεις όπως το κλείσιμο και συγχώνευση Οργανισμών του Δημοσίου, ότι θα δοθεί μεγάλη έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις και στην αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας και παραλλήλως στην κατάρτιση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος που θα καταπολεμά τη φοροδιαφυγή. Παράλληλα όμως θα θέσει στο τραπέζι τις «κόκκινες γραμμές» της συμμαχικής κυβέρνησης λέγοντας ότι αυτή είναι η εντολή που του δίνουν τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν. Σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, στις 16:30.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο νέος Υπουργός Οικονομικών, κος Στουρνάρας θα ορκιστεί το αργότερο ως την Πέμπτη και την ίδια ημέρα θα δεχθεί στο γραφείο του τους κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ),Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (EKT).

Δεν υπάρχουν σχόλια: