Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

«ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΦΡΥΝΙΧΟΣ» ΤΟΥ Ε.Π.Κε.Δ.

Οι Δελφοί, έχουν τη χαρά να φιλοξενούν στις 24 Ιουλίου 2012, στις 21:15, στο θέατρο «Φρύνιχος» του Ευρωπαϊκού πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, το ανέβασμα του εμβληματικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το Μεγάλο μας Τσίρκο».
Ένα έργο που θεωρήθηκε «σταθμός» όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά  και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική Ελληνική ιστορία, αποτελεί από μόνο του γεγονός! Κι αυτό, διότι «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές της σύγχρονης Ελλάδας.

Τριάντα εννέα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση, το Καλοκαίρι του΄73 (λίγο πριν διακόψει τις παραστάσεις του το δικτατορικό καθεστώς), αλλά και πολλά χρόνια μετά την θριαμβευτική του πορεία στο τότε Θέατρο Ακροπόλ, ο Σωτήρης Χατζάκης προσεγγίζει με σεβασμό και τη δική του ιδιαίτερη κι έμπειρη σκηνοθετική ματιά, το έργο που καταχωρήθηκε στη ψυχή κάθε σύγχρονου Έλληνα σαν κάτι απόλυτα «δικό του».O Σταύρος Ξαρχάκος, ο σπουδαίος συνθέτης και μουσικός που οι μουσικές του χαρακτήρισαν εκείνη τη πρώτη παράσταση του ΄73 με τους Τζένη Καρέζη, Κώστα Καζάκο, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Χρήστο Καλαβρούζο, Τίμο Περλέγκα και τον Νίκο Ξυλούρη στο τραγούδι, θα είναι ο ίδιος παρών στη σκηνή διευθύνοντας την 10μελή του ορχήστρα, ενώ το κοινό θα παρακολουθεί τους τωρινούς πρωταγωνιστές, Γιώργο Αρμένη, Τάσο Νούσια, Μαρίνα Ασλάνογλου και τον Ζαχαρία Καρούνη στο τραγούδι. Το έργο είναι μια παραγωγή του Κ.Θ.Β.Ε. ενώ τη σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί ο Σωτήρης Χατζάκης, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Ερση Δρίνη, τη μουσική ο Σταύρος Ξαρχάκος, τη Χορογραφία ο Δημήτρης Σωτηρίου και τον φωτισμό ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος.
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Αρμένης, Τάσος Νούσιας, Μαρίνα Ασλάνογλου.
Παίζουν:Μιχάλης Γούναρης, Νίκος Καπέλιος, Γιάννης Καραμφίλης, Νίκος Μαγδαληνός, Δημήτρης Μορφακίδης, Χρήστος Νίνης, Αλέξανδρος Τσακίρης, Γιάννης Χαρίσης, Χρύσα Ζαφειριάδου, Marlen Kaminsky, Λίλιαν Παλάντζα, Στέλλα Ράπτη, Πολυξένη Σπυροπούλου, Ευανθία Σωφρονίδου, Αμαλία Ταταρέα.
Στο τραγούδι ο Ζαχαρίας Καρούνης. Χορεύει η Κική Μπάκα.
Την ορχήστρα διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος.
Τιμές εισιτηρίων: €20 (Γενική είσοδος), €15 (Φοιτητικό/μαθητικό), €10 (65+, κάρτα ανεργίας, βιβλιάριο ΟΓΑ). Ισχύουν τα εισιτήρια ΟΓΑ.
Προπώληση: Ε.Π.Κε.Δ., Δελφοί  και Press Point Πλ. Ησαΐα, Άμφισσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: