Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Με πολλές δραστηριότητες και φέτος το 11ο Φεστιβάλ ΄΄Ήχοι του Δάσους΄΄

Μπορεί η μουσική να πρωταγωνιστεί τις τρεις νύχτες του φεστιβάλ, ανεβάζοντας το κέφι στα ύψη αλλά και οι μέρες του δεν πάνε πίσω και μόνο ήρεμες δεν είναι! Όταν η σκηνή κλείνει μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων που δεν αφήνουν χώρο για τεμπελιές!
Δραστηριότητες  Αναψυχής-greenwind
           Mono bungee trampoline, δραστηριότητα αναψυχής, για όλες τις ηλικίες από 5-75 χρονών!!!
           Φουσκωτό παιχνίδι «Μονομάχος» δραστηριότητα ανταγωνισμού και ισορροπίας, για ηλικίες από 10 χρονών και άνω.
           Πίστα αναρρίχησης σκαρφαλώστε στην τεχνητή πίστα ύψους 6μ. Δείτε τις δυνατότητες σας σε δύναμη και τεχνική. Διαδρομή με χρώματα για όλες τις ηλικίες!
           Τοξοβολία σε ολυμπιακών διαστάσεων στόχους. Κάντε τις καλύτερες και πιο εύστοχες βολές και κερδίστε πόντους!!!
Graffiti Show-Επίδειξη και Διαγωνισμός Graffiti
Το 11ο φεστιβάλ «Ήχοι του δάσους» φιλοξενεί 11 καλλιτέχνες από το χώρο της street-graffiti και συνδυάζει ήχο και χρώμα με φόντο την πλούσια φυσική ομορφιά που διαθέτει το μέρος, συνθέτοντας έτσι μια ιδανική ατμόσφαιρα.
Το event θα ξεκινήσει το Σάββατο 21 Ιουλίου στις 11:00 πμ, όπου οι writers θα δημιουργήσουν πάνω σε καμβάδες και θα μας παρουσιάσουν όλη τη διαδικασία εξέλιξης ενός graffiti.
Το event θα πλαισιωθεί με ένα εργαστήριο όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους writers να ανταλλάσουν απόψεις, να παρακολουθήσουν τις βασικές τεχνικές του σπρέι και να πειραματιστούν με αυτό ζωγραφίζοντας...
* οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται και ασχολείται με τη ζωγραφική, το comics ή έχει κάποιο άλλο εικαστικό ενδιαφέρον, μπορεί να φέρει τα χρώματα και τον καμβά του και να ενσωματωθεί στο event!

Σεμινάριο Αφρικάνικων Κρουστών Djembe
DJEMBE DRUM CIRCLE-Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Ιουλίου
Τι είναι το Djembe
Το Djembe είναι το πιο διαδεδομένο παγκόσμια Αφρικάνικο Κρουστό. Χάρη στις τεράστιες ηχητικές και τεχνικές δυνατότητές του  και τη φορητότητά του το συναντάς στις παραλίες και τα πάρκα της Δύσης αλλά και στα μεγάλα Studio Ηχογραφήσεων.
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Ανάλογα με το επίπεδο και την θέληση εμβάθυνσης των συμμετεχόντων θα κινηθούμε σε δύο κατευθύνσεις.
Κύκλο κρουστών (Drum circle) όπου όλοι άσχετα με την προηγούμενη εμπειρία τους μπορούν να συμμετέχουν σε μία διασκεδαστική τελετή κρουστών και σε επόμενο στάδιο Εισαγωγή στις Πολυρρυθμίες της Δυτ.Αφρικής, όπου θα εμβαθύνουμε στις ειδικές τεχνικές του Djembe και των Doundoun.
Δημιουργικό Εργαστήρι για παιδιά, Δέσποινα Παπαϊωάννου, Εικαστική Θεραπεύτρια, Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής υγείας - Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Ιουλίου, ώρα 12.00  (Συγκέντρωση στο σπιτάκι της ΕΚΨ&ΨΥ)
Το δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά είναι μια δραστηριότητα που προωθεί την δημιουργικότητα. Με εικαστικά υλικά και υλικά από την φύση, με ατομικές και ομαδικές δράσεις τα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι, πειραματίζονται, δημιουργούν και συνεργάζονται!
Qi Gong-Τσι κουνγκ-από την Δέσποινα Παπαϊωάννου
Πρωί  στις  10.00
Απόγευμα στις  18.30 
(οι ενδιαφερόμενοι συγκεντρώνονται δίπλα στην Γραμματεία)
Το τσι κουνγκ είναι κινεζική ενεργειακή άσκηση. Το όνομά του σημαίνει ασκώ (gong) την ζωτική μου ενέργεια (Qi).
Οι απλές, ήπιες, αργές κινήσεις βοηθούν την σωματική και ψυχική ευεξία, αποκαθιστώντας την ενεργειακή ροή στο σώμα μας.
Απευθύνεται στον καθένα ανεξάρτητα από ηλικία και φυσική κατάσταση.
Φορέστε άνετα ρούχα κι ελάτε να δοκιμάστε!

Μαθήματα κεραμικής και ζωγραφικής, από το Εικαστικό Εργαστήρι Άμφισσας, Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Ιουλίου το πρωί (συγκέντρωση στο σπιτάκι του Εικαστικού)

«Η Ιστορία της Ζωής μας», βιωματικό παιχνίδι από το Κέντρο Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Φωκίδας-Σάββατο 17.00 με 19.00
Η δίωρης διάρκειας παρέμβαση για παιδιά, έχει ως στόχο μέσω παιχνιδιών, ζωγραφιών, αφηγήσεων και άλλων δημιουργικών δραστηριοτήτων, να εκδηλώσουν ελεύθερα θετικές πλευρές του εαυτού τους, να συνθέσουν την διαφορετικότητά τους σε κοινές πορείες με σημείο συνάντησης τις επιθυμίες τους. Ελπίζουμε ότι με την συμμετοχή τους, τα παιδιά θα ανακαλύψουν περισσότερες αφορμές για να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, θα αναπτύξουν τα ιδανικά της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης και, ίσως, σε μια εποχή βαθειάς κοινωνικής κρίσης, θα κάνουν σημαντικές «φιλίες ζωής», που μετά από χρόνια θα φτάνουν με γλυκές αναμνήσεις πίσω στον χώρο και τον χρόνο, μέχρι το ετήσιο Φεστιβάλ της περιοχής μας και το φετινό καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: