Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Παράταση των φορολογικών δηλώσεων έως τις 27 Ιουλίου

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων Ε9. Αλλάζει το καθεστώς πληρωμής των δόσεων φορολογίας εισοδήματος.
   Με τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή από τον Γιάνη Βαρουφάκη και την Νάντια Βαλαβάνη, παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 ενώ αλλάζει το καθεστώς πληρωμής των δόσεων φορολογίας εισοδήματος. Έτσι, οι δηλώσεις Ε9 θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 27 Ιουλίου.
Δεδομένου ότι το Ε9 συνδέεται με την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ (σ.σ στο Ε9 δηλώνονται οι μεταβολές στην περιουσία που είναι απαραίτητες για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ), ο φόρος ακινήτων θα ξεκινήσει να εισπράττεται όχι νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο και πιθανότατα η διαδικασία θα κυλήσει όπως πέρυσι, δηλαδή θα πληρώνουμε μέχρι τον Φεβρουάριο.
  Άλλη παράγραφος της τροπολογίας, προβλέπει ότι ο φόρος εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, δεν θα πληρώνεται σε συγκεκριμένους μήνες όπως προβλέπει σήμερα η νομοθεσία (δηλαδή Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο) αλλά μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την υποβολή της δήλωσης.
  Έτσι, αν παραταθεί η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων των φυσικών προσώπων –κάτι που πλέον θεωρείται βέβαιο- όσοι υποβάλλουν δήλωση Ιούλιο, θα έχουν περιθώριο να πληρώσουν την πρώτη δόση τον Αύγουστο, τη δεύτερη τον Οκτώβριο και την 3η τον Δεκέμβριο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παράταση για τα φυσικά πρόσωπα θα δοθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: