Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Βράβευση Αιμοδοτών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τους Έλληνες Αιμοδότες, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και στελέχη του Ιατρικού και Παραιατρικού προσωπικού σε υπηρεσίες αιμοδοσίας Νοσοκομείων, που έχουν προσφέρει περισσότερες από 50 μονάδες αίμα, τίμησε την Κυριακή, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
 
Στην εκδήλωση, που έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρέστησαν ο υπουργός Υγείας Παν. Κουρουμπλής και εκπρόσωποι των υπηρεσιών Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων της χώρας, οι οποίες πρωτοστατούν στην μεταστροφή των αιμοδοτών φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος σε Τακτικούς Μη Αμειβόμενους Εθελοντές Αιμοδότες και παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά συγκέντρωσης εθελοντικά προσφερόμενου αίματος.

Μεταξύ αυτών οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας στα Νοσοκομεία Αμφισσας,  Παίδων «Αγια Σοφία, και «Αγλαϊα Κυριακού», , Γρεβενών, Κορίνθου, «Ελπίς», «Αμαλία Φλέμιγκ», «Αγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη, «Χατζηκώστα», στα Ιωάννινα, και η υπηρεσία Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο του Ρίο.
Το νοσοκομείο Άμφισσας εκπροσώπησε ο Ιατρός –Μικροβιολόγος κ.Δημήτριος Μπουργανός
 
Κατά το χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για στοιχειώδες χρέος από πλευράς της Πολιτείας, απέναντι στους Αιμοδότες.
   "Η βράβευσή σας συνιστά εκπλήρωση, εκ μέρους της Πολιτείας, στοιχειώδους χρέους απερίφραστης αναγνώρισης της ανιδιοτελούς προσφοράς σας. Προσφοράς στην κοινωνία, προσφοράς στον συνάνθρωπο, πρωτίστως,όμως,προσφοράς στον 'Ανθρωπο. Και αυτό, γιατί η προσφορά σας σηματοδοτεί κορυφαίο παράδειγμα αλληλεγγύης", ανέφερε μεταξύ άλλων.
   "Οι εθελοντές αιμοδότες είναι οι πραγματικοί καταλύτες σε μια εποχή που το υπερτροφικό εγώ που κυριαρχεί, επιχειρεί να καταστρέψει κάθε έννοια αλληλεγγύης, να καταστήσει τον άνθρωπο ένα μοναχικό άτομο που να νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και να μη νοιάζεται για το τι συμβαίνει δίπλα του", τόνισε με τη σειρά του ο Υπ. Υγείας.
   Ο κ. Κουρουμπλής συνεχάρη τους Αιμοδότες επισημαίνοντας παράλληλα και την τεράστια αξία αλληλεγγύης που πηγάζει από την δράση τους αυτή.
   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και όλοι οι Σύλλογοι μέλη της,  διοργανώνουν εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με αφορμή την ημέρα αυτή, που σκοπό έχουν την διάδοση και την προώθηση της Εθελοντικής, μη αμειβόμενης αιμοδοσίας, σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: