Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΜΕ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας καταγγέλει τις απολύσεις εργαζομένων στα μεταλλεία , από την νέα ιδιοκτησία της Kerneos. Είναι απολύσεις που γίνονται μόνο και μόνο για να αυξηθούν τα κέρδη της επιχείρησης  και πάνε χέρι χέρι με τις μειώσεις μισθών , με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με τις εκπτώσεις στην ασφάλεια των εργαζομένων, όπως καταγγέλει και το επιχειρησιακό σωματείο. 
Στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση του επιχειρησιακού σωματείου στις 12 Ιουνίου. Η αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι το μόνο όπλο που έχουν για να αποκρουστεί η επίθεση της εργοδοσίας που λυμαίνεται όχι μόνο τον ιδρώτα των εργαζομένων αλλά και τον πλούτο της περιοχής.
Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που αύριο θα έρθουν να μας παρουσιαστούν ως φιλευσπλαχνοι χορηγοί των σχολείων . Την μια μέρα απολύουν τους γονείς των μαθητών μας, την άλλη μέρα πετάνε ψίχουλα για να διαφημίσουν τάχα την κοινωνική τους ευαισθησία. Στις ανάγκες τέτοιων επιχειρήσεων θέλουν να προσαρμόσουν το δημόσιο σχολείο, αυτό είναι το σχολείο της αγοράς.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους των μεταλλείων,  είναι οι γονείς των μαθητών μας,  έχουμε τον ίδιο εχθρό, το κεφάλαιο και την πολιτική που εξυπηρετεί τα κέρδη του
 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ-ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ-ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: