Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Με Γαλάζια Σημαία 395 παραλίες και εννέα μαρίνες στην Ελλάδα



8 γαλάζιες σημαίες στη Φωκίδα



Η Ελλάδα αναδείχθηκε 3η παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. Δείτε ποιες είναι οι παραλίες με Γαλάζια Σημαία.
Τριακόσιες ενενήντα πέντε ελληνικές ακτές και εννέα μαρίνες κέρδισαν, φέτος, το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες σημαίες», τοποθετώντας την Ελλάδα στην 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).
Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε στην Παραλία Κατερίνης, από την ΕΕΠΦ, η οποία είναι ο εθνικός χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας.
Τι είναι οι «Γαλάζιες Σημαίες»
 
Σύμφωνα με την ΕΕΠΦ, η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνές σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες, οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 κριτήρια, τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία», όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, ξενοδοχεία και camping, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικά.
Ιδρυτής και διεθνής συντονιστής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE - Foundation for Environmental Education), που εδρεύει στη Δανία, με 63 χώρες-μέλη από όλες τις ηπείρους. Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την ΕΕΠΦ, την αρχαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951), που δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε δράσεις και προγράμματα προστασίας της φύσης, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με πέντε διαχρονικά προγράμματα εγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, και στη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.


ΦΩΚΙΔΑ
Δήμος Δελφών
Μαϊάμι
Τροκαντερό/Αγκάλι
Άγιοι Πάντες
Καλαφάτης

Δήμος Δωρίδος
Ερατεινή
Χιλιαδού
Σεργούλα
Μοναστηράκι
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: