Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

«Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Μουσείων»



Παραθέτουμε κατωτέρω τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Δημοτική Κοινότητα Γαλαξειδίου στα πλαίσια εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

·     Πέμπτη 14 Μαΐου 2015: «Το λάδι από την Αρχαιότητα έως σήμερα»
       “Art Café Liotrivi”, ώρα  18.00
Ομιλία για την παρασκευή και χρήση του λαδιού κατά την αρχαιότητα από την αρχαιολόγο Σιαμίδη Κατερίνα. Παρουσίαση του "παλαιού ελαιοτριβείου" στο  
Γαλαξίδι από τον επιχειρηματία Μηνά Γεώργιο. (Η ανωτέρω εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος).
· Σάββατο 16 Μαΐου 2015: «Εκδήλωση στο Κινηματοθέατρο “ Παρθεναγωγείο  ”, ώρα 19.30.
  «Μουσεία : Κιβωτός του παρελθόντος για μια κοινωνία με πολιτισμική προοπτική». Διάλεξη από την Αρχαιολόγο – Επιμελήτρια Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, κα Μαρία Δόγκα – Τόλη. 
 
  «Σταθμοί στη διαδρομή της δημιουργίας του Ναυτικού & Ιστορικού Μουσείου Γαλαξειδίου». Προβολή παρουσίασης φωτογραφικού αρχείου του Ν.Ι.Μ. Γαλαξειδίου από την Επιστημονική Σύμβουλο,        κα Ροδούλα Σταθάκη – Κούμαρη και την υπεύθυνη των Συλλογών του Μουσείου, κα Χρυσάφω Τσώνου. 
Σάββατο 16 Μαΐου 2015 : Ξενάγηση στο Ν.Ι.Μ. Γαλαξειδίου από τον Ειδικό Σύμβουλο επί των Ναυτικών θεμάτων του Μουσείου, κ. Γιώργο Κουρεντή. 
Κυριακή 17 Μαΐου 2015: Ξενάγηση στο Ν.Ι.Μ. Γαλαξειδίου από τον Ειδικό Σύμβουλο επί των Ναυτικών θεμάτων του Μουσείου, κ. Γιώργο Κουρεντή. 
    Δευτέρα 18 Μαΐου 2015: Ξενάγηση στο Ν.Ι.Μ. Γαλαξειδίου από τον Ειδικό Σύμβουλο επί των Ναυτικών θεμάτων του Μουσείου, κ. Γιώργο Κουρεντή.
(Την Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 η είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν).

Δεν υπάρχουν σχόλια: