Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Εξώδικη πρόσκληση-δήλωση-διαμαρτυρία Δημάρχου Δελφών κατά ΛΑΓΗΕ - ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

  Κατά τις προγραμματισμένες επισκέψεις του Δημάρχου Δελφών κ.Αθανασίου Παναγιωτόπουλου στις Κοινότητες Βουνιχώρας και Γαλαξιδίου, μεταξύ των άλλων τέθηκε το θέμα του μη επιμερισμού ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν ΑΠΕ.
  Όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε είχε δοθεί εντολή στην Δ/ντρια Προγραμματισμού κα Κούλα Μιχαλοπούλου να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και με τεκμηρίωση να σταλεί εξώδικη πρόσκληση, οπότε εντός των ημερών επιδίδεται  από  Δικαστικούς Επιμελητές προς την ΛΑΓΗΕ και τους συναρμόδιους Υπουργούς.
  Εκτιμάται με την ανωτέρω ενέργεια θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία των καταναλωτών για να πιστωθούν τα αναλογούντα ποσά σ΄αυτούς αλλά και στο Δήμο μας που διαθέτει πληθώρα ακινήτων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων που λειτουργούν ΑΠΕ.

  Θυμίζουμε ότι οι δικαιούμενες περιοχές είναι:

Δ.Ε.Γαλαξιδίου (Γαλαξίδι – Άγιοι Πάντες – Βουνιχώρα – Πεντεόρια)

Δ.Ε.Δελφών (Δελφοί)

Δ.Ε. Άμφισσας (Άμφισσα)

Δ.Ε.Παρνασσού (Λιλαία – Επτάλοφος)

Με την ίδια ευκαιρία λόγω συνάφειας δόθηκε εντολή από τον κ.Δήμαρχο προς την Δ/ντρια Προγραμματισμού κα Κούλα Μιχαλοπούλου να απευθύνει  έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να επιβεβαιωθεί η κατανομή των αναλογούντων ποσών από ΑΠΕ κατά Κοινότητα.
  Επιπρόσθετα η ανωτέρω θα ζητήσει εφεξής να υπολογίζεται και το τέλος διέλευσης δικτύου που αναλογεί επίσης στις Κοινότητες των διερχόμενων δικτύων, που σημαίνει ότι όσες Κοινότητες εμπίπτουν σ΄αυτήν την περίπτωση θα έχουν αυξημένα έσοδα κάτι που δεν είχε συμβεί μέχρι σήμερα.
   Ο κ.Δήμαρχος δέσμιος πλέον των υποσχέσεων (που ήδη λαμβάνουν σάρκα και οστά) πιστεύουμε θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» εάν σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν ανταποκριθούν εκείνοι στους οποίους απευθύνεται η εξώδικη πρόσκληση.
Υπογράφων ο κατά τόπο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΝΑΚΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: