Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

“Θα επιστρέψουμε μετά τις εκλογές” προειδοποιούν τα παλικάρια του ΔΝΤ


Προετοιμάζονται ακόμη και για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας

Μας παρατάνε για λίγο …αλλά όπως και οι Anonymous δεν ξεχνούν ούτε και συγχωρούν για αυτό και επιστρέφουν αμέσως μετά τις εκλογές!!! Όπως ανακοίνωσε σήμερα επίσημα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) οι επαφές του με την Ελλάδα αναστέλλονται ως τις βουλευτικές εκλογές και δεν θα συνεργαστεί με την υπηρεσιακή κυβέρνηση, που έχει διοριστεί για να διεκπεραιώσει τις τρέχουσες υποθέσεις.
“Αναμένουμε με ενδιαφέρον να αρχίσουμε επαφές με την (μελλοντική) κυβέρνηση, μόλις αυτή σχηματιστεί (…) μετά τις εκλογές», που προβλέπεται να διεξαχθούν στις 17 Ιουνίου”, δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόουλεϊ.
Στην παρατήρηση δημοσιογράφου που του υπενθύμισε ότι σήμερα ανέλαβε καθήκοντα μία κυβέρνηση στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι το ΔΝΤ υπολογίζει να έχει συνομιλίες με την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί «μετά τις εκλογές» της 17ης Ιουνίου.
«Το ουσιαστικό είναι ότι η αποστολή μας (στην Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές. Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία», πρόσθεσε ο Χόουλεϊ, τονίζοντας πάντως πως το ΔΝΤ έχει προετοιμαστεί τεχνικά στο Ταμείο για όλα τα δυσμενή σενάρια στην ζώνη του ευρώ.
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν σχέδια του Ταμείου για περιορισμό της διάχυσης από μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, το στέλεχος του Ταμείου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να είμαστε τεχνικά προετοιμασμένοι για οτιδήποτε. Αυτή είναι η αποστολή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: