Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Διάλυση και αναγέννηση;


Τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και έλαβε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευ. Βενιζέλος, στην συνεδρίαση του οργάνου, ενώ κατήργησε και όλα τα όργανα του κόμματος. H εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, ανακοινώνοντας τις παραιτήσεις των μελών του οργάνου σημείωσε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμά ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των κομματικών οργάνων και της κοινωνικής βάσης του Κινήματος, γι΄αυτό και ζητήθηκαν οι παραιτήσεις. «Μιλάμε για ριζική αναμόρφωση, συζητάμε με την κοινωνία», ανέφερε η κ. Γεννηματά.
Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα θα συστήσει -με απόφαση του προέδρου του- Εθνική Επιτροπή Ανασυγκρότησης σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή και στις Νομαρχιακές και Περιφερειακές Επιτροπές, η οποία θα έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση του Συνεδρίου του.
Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα απευθυνθεί σε όσους εξελέγησαν βουλευτές στις εκλογές της 6ης Μαΐου, μαζί με εκείνους που ήταν υποψήφιοι- «σε όλα τα ψηφοδέλτια», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά- την Κυριακή στις 12.00 στο ξενοδοχείο Caravel.
Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος θα δώσει το ιδεολογικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ, καθώς και την ταυτότητα της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς «της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας».
Αύριο στις 13.00 ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την πορεία της προσπάθειας που κατέβαλε για τον σχηματισμό κυβέρνησης, κατόπιν της διερευνητικής εντολής που είχε λάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: