Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

"ΝΑΙ" από μόλις 229 βουλευτές για το 3ο Μνημόνιο και 64 "ΟΧΙ"- 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν "ΟΧΙ"



"ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ" ΑΛΛΑ ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Έληξε η ψηφοφορία στη Βουλή για την έγκριση της συμφωνίας με τους δανειστές, με σημαντικές απώλειες στο κυβερνητικό στρατόπεδο αφού 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκαν από την επιλογή της ηγεσίας τους και αρνήθηκαν θετική ψήφο στο νέο Μνημόνιο.

Ψήφισαν συνολικά  299 βουλευτές (μία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απουσίασε και δεν έστειλε καν επιστολή).

«Ναι» ψήφισαν 229


«Όχι» ψήφισαν 64


«Παρών» 6


32 ψήφισαν «Όχι», 6 «παρών», μία «απούσα» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: οι Αγλαϊα Κυρίτση, Γιάνη Βαρουφάκη, Νάντια Βαλαβάνη,  Κώστα Ήσυχο, Δημήτρη Κοδέλλα, Δημήτρη Στρατούλη, Κων/νο Ζαχαριά, Ελένη Σωτηρίου, Καραγιαννίδη Χρήστο, Σταθά Ιωάννη, Χατζηλάμπρου Βασίλειο, Κων/νος Λαπαβίτσας, Θωμά Κότσιο, Μιχάλη Κριτσωτάκη, Αμανατίδου Δέσποινα, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γαϊτάνη Ιωάννα, Αμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, Ηλία Ιωαννίδη, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, Ραχήλ Μακρή, Δημήτρη Ζερδελή,Θανάση Πετράκο, Δερμιτζάκη Κωνσταντίνο, Λαφαζάνη Παναγιώτη, Λουτσάκος Στάθης, Ζήση Ζάννα, Κυριακάκη Βασίλειο.
«Παρών» από την Ηρώ Διώτη, Λέβα Βασιλική
«Δεν θέσαμε θέμα εμπιστοσύνης, στηρίζουμε την κυβέρνηση, όχι όμως τα μνημόνια», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά από την ψηφοφορία, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Αν ετίθετο θέμα εμπιστοσύνης θα ψηφίζαμε υπέρ. Στηρίζουμε την κυβέρνηση περισσότερο από τη Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε ο υπουργός.
Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Λαφαζάνης έκανε δηλώσεις και στις κάμερες, εξερχόμενος της Bουλής, τονίζοντας και πάλι ότι στηρίζει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τάχθηκε κατά των εκλογών και απάντησε ότι όταν του ζητηθεί η παραίτησή του, θα είναι στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα.
«Συνεχίζουμε με το ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο και κορμό της κυβέρνησης που θα ακολουθήσει μία προοδευτική πορεία για να βγει η χώρα από την κρίση. Αυτή είναι η κατεύθυνσή μας, αυτή θα ακολουθήσουμε», είπε ο κ. Λαφαζάνης. 
«Κανένας δεν είναι απέναντι από την κυβέρνηση. Την κυβέρνηση την στηρίζουμε πολύ δυνατά, ολόθερμα, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα. Ο πρωθυπουργός καθορίζει το κυβερνητικό σχήμα. Οποιαδήποτε στιγμή που ζητήσει την παραίτησή μου είναι στη διάθεσή του. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ, τον στηρίζουμε όλοι. Και αυτοί που είχαμε ''όχι'', στηρίζουμε την προσπάθεια να βγούμε από την κρίση. Στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά διαφωνούμε με τα μνημόνια, με μέτρα λιτότητας», τόνισε.
Οταν ρωτήθηκε για το τι θα έκανε ο ίδιος στη θέση του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε «Θα συνέχιζα να κυβερνάω και θα προσπαθούσα να ασκήσω όσο δυνατόν μία πολιτική συμβατή με τις δεσμεύσεις μας», ενώ όταν ρωτήθηκε για την περίπτωση εκλογών, απάντησε «Δεν θέλουμε εκλογές. Εχουμε κυβέρνηση εκλεγμένη και δυνατή που στηρίζεται από όλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: