Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Εθνικά υπερήφανη στάση από τον ΠτΔ Π.Παυλόπουλο: Ακύρωσε το ταξίδι στη Γερμανία λόγω "μη φιλικής" στάσης του Βερολίνου


ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


  Η εκβιαστική στάση της Γερμανίας που οδήγησε στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών και στην αιχμαλωσία μίας ολόκληρης χώρας και τα όσα απαράδεκτα έχουν πει οι Γερμανοί ηγέτες κατά της Ελλάδας (σήμερα ο πρόεδρος του SPD και αντικαγκελάριος, Ζ.Γκάμπριελ, δίπλα στην Α.Μέρκελ ζήτησε ουσιαστικά αλλαγή της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνοντας ότι "Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε με αυτή την κυβέρνηση"), οδήγησε την Προεδρία της Δημοκρατίας να ματαιώσει την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στο Βερολίνο, παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην αναβληθεί η επίσκεψη!

 Το ταξίδι είχε προγραμματιστεί για τις 7 Ιουλίου, προτού αποφασιστεί η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και το capital control που επέβαλε το Βερολίνο στις τράπεζες, μέσω της ΕΚΤ και φυσικά μέσω του "πρωθυπουργού εν αναμονή", όπως χαρακτήρισε η γαλλική εφημερίδα "Le Monde" το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.
  Oι ενέργειες της Γερμανίας έχουν εκληφθεί ως "μη φιλικές" και για το λόγο αυτό ο Π.Παυλόπουλος σε μια εντυπωσιακή κίνησή του ματαίωσε την επίσκεψη η οποία έτσι ή αλλιώς θα γινόταν δύο ημέρες μετά το δημοψήφισμα.

Έγιναν προσπάθειες από γερμανικές πλευρές να πεισθεί για το αντίθετο, με τη δικαιολογία ότι "Θα έστελνε μήνυμα φιλίας στο γερμανικό λαό", αλλά η απάντηση ήταν "Ας περιμένουνε πιο πρόσφορη χρονικά στιγμή"...

Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιδρά με αυτό τον τρόπο και είμαστε βέβαιοι ότι και ο πολιτικός του μέντορας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, θα έπραττε το ίδιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: