Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΕΚΤ: Χωρίς συμφωνία είναι αδύνατον να ξανανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες!

Η ΕΚΤ δεν μπορεί να στηρίξει την Αθήνα χωρίς να υπάρχει προοπτική συμφωνίας, θα αναγκαστεί να τερματίσει τον ELA, σημείωσε ο Κριστιάν Νουαγιέ.

  Η Κυριακή είναι το τελικό τελεσίγραφο για την Ελλάδα, τόνισε το μέλος της ΕΚΤ Κριστιάν Νουαγιέ. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή, υπάρχει κίνδυνος χάους στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι στο χείλος της καταστροφής, όπως επεσήμανε
  Η Αθήνα θα λάβει περισσότερη βοήθεια, εάν δεσμευτεί για περισσότερες μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε ενώ τόνισε πως η ΕΚΤ δεν μπορεί να στηρίξει την Αθήνα χωρίς να υπάρχει προοπτική συμφωνίας. «Εχουμε ήδη 'ξεχειλώσει' την ερμηνεία των κανόνων μας. Είμαστε οριακά. Δεν μπορούμε να αυξάνουμε συνεχώς το ρίσκο μας για να στηρίξουμε την Ελλάδα. Χωρίς συμφωνία θα αναγκαστούμε να κόψουμε τον ELA» υπογράμμισε.
«Αυτή τη στιγμή, είναι αδύνατον ο Αλέξης Τσίπρας να ανοίξει τις ελληνικές τράπεζες. Ο κόσμος θα τρέξει να πάρει τα λεφτά του», υπογράμμισε.

  Ωστόσο, ο Νουαγιέ εκτίμησε ότι το ευρώ δεν είναι καταδικασμένο χωρίς την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι ενδεχόμενο Grexit θα πρέπει να συνοδευτεί από μέτρα για αύξηση της αξιοπιστίας της ευρωζώνης
 Αξίζει να σημειώσουμε πως χθες, η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι ο Μάριο Ντράγκι διαβεβαίωσε τους ηγέτες των κρατών-μελών της ευρωζώνης ότι η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο ώστε οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν επαρκώς χρηματοδοτημένες έως τουλάχιστον τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Κυριακή.
 Πηγές του Bloomberg σημείωσαν πως η ΕΚΤ θα στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες, μόνον εφόσον υπάρξει στο τραπέζι ένα προσχέδιο συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: