Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Η Ενωτική Πορεία Ελπίδας & Ανάπτυξης διερωτάται για ττην επιβολή προστίμων στα τραπεζοκαθίσματα της Άμφισσας



Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί από τους αλλεπάλληλους ελέγχους που διενέργησε η Ελληνική Αστυνομία στα καταστήματα υγειονομικού ελέγχου της Άμφισσας και τα πρόστιμα που έχει καταλογίσει. Η απόγνωση είναι ακόμη μεγαλύτερη επειδή η ελάχιστη κίνηση  τείνει κι αυτή να εξαλειφθεί, λόγω των πρωτόγνωρων καταστάσεων που βιώνουμε.
Γιατί, παρουσιάστηκαν αυτά τα φαινόμενα;
Ο Δήμαρχος κ.Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος έχει διαβεβαιώσει ότι ο νέος Κανονισμός Κοινόχρηστων χώρων στις μεταβατικές του διατάξεις και συγκεκριμένα στο άρθρο 11 παρ.3 προβλέπει:
‘ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ – ΟΡΓΑΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
11.3  Μεταβατική  Διάταξη. Ειδικά για το πρώτο έτος εφαρμογής (2015), οι προθεσμίες για την έκδοση των αδειών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων και εξόφλησης των αναλογούντων τελών, κατά τον παρόντα Κανονισμό, παρατείνονται μέχρι και την 31η .12.2015.’
Η Ελληνική Αστυνομία έχει λάβει γνώση του Κανονισμού;
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Αστυνομία για τις μεταβατικές διατάξεις που ισχύουν;
Τι θα γίνει με τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί;
Υπάρχουν εκκρεμείς αιτήσεις πολιτών για χορήγηση άδειας κατάληψης Κοινόχρηστου χώρου και για ποιους λόγους δεν έχουν ικανοποιηθεί;
Τι έχει γίνει με τα τοπογραφικά διαγράμματα που θα ετοιμάζονταν, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παραχωρήσεις;
Τον προβληματισμό μας για την εφαρμογή του Κανονισμού, είχαμε επισημάνει στο από 29 Μαΐου 2015 δελτίο τύπου του συνδυασμού μας και στο Δημοτικό συμβούλιο κατά το οποίο πολλοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου, βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν στείρα αντιπολίτευση!
Αναμένουμε απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: