Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Απο τον Αντιδήμαρχο Γαλαξειδίου κ. Γεώργιο Νάκο λάβαμε δελτίο τύπου σχετικά με τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Γαλαξειδίου στις θέσεις Κεραμοπλαγιά του βουνού Ξηροτύρι και στον Βαϊδερπό παλαιά χωματερή.



  Την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 εκδηλώθηκαν δυο πυρκαγιές στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Γαλαξιδίου στις θέσεις Κεραμοπλαγιά του βουνού Ξηροτύρι και στον Βαϊδερπό παλαιά χωματερή.
Υπήρξε άμεση κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος με συμμετοχή 20 οχημάτων, 60 πυροσβεστών πληρωμάτων και πεζοπόρων μαζί με δύναμη 7ης ΕΜΑΚ Λαμίας. Αξιωματικοί επικεφαλείς των δυνάμεων της διασποράς ήταν από την Π.Υ. Άμφισσας, Π.Υ. Ιτέας και της 7ης ΕΜΑΚ.
Το επιχειρησιακό μέρος είχε αναλάβει επιτόπια το συντονιστικό επιτελείο αποτελούμενο από τους Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Αρχιπύραρχο κ.Νικόαο Ντίτσα, τον Διοικητή Π.Υ.Ν.Φωκίδας Αντιπύραρχο κ.Ανδρέα Μωράτη, τον Διοικητή ΒΙΠΕ Λαμίας Αντιπύραρχο κ.Σίμο Αποστόλου και τον Διοικητή Π.Υ.Ιτέας κ.Ιωάννη Κολομπούρο.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν και δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CL215.

Σε ότι αφορά τη συνδρομή του Δήμου Δελφών διατέθηκε ιδιωτικό βυτιοφόρο για ανεφοδιασμό των οχημάτων, ειδικό συνεργείο ύδρευσης της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δελφών καθώς και το πυροσβεστικό όχημα της Φιλοφασικής Ένωσης Γαλαξιδίου.
Παρόντες ο Δήμαρχος Δελφών κ.Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, ο υπογράφων και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γαλαξιδίου κ.Γεώργιος Μηνάς.
Εκφράζουμε ιδιαίτερα τις ευχαριστίες μας σε ομάδα νεαρών μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου Γαλαξιδίου που αυθόρμητα προσήλθαν στο χώρο της πυρκαγιάς και συνέδραμαν το έργο των πεζοπόρων τμημάτων μεταφέροντας υλικό κατάσβεσης. Οι ανωτέρω θα βραβευθούν δημόσια.
Εξουσιοδοτημένος από τον Δήμαρχο Δελφών εκφράζω τις θερμές μας ευχαριστίες προς όλους: Αρχές, Υπηρεσίες, Φορείς και ιδιώτες εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση των προαναφερθέντων περιστατικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: