Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.....

30/09/2015

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Στο προηγούμενο Π.Σ. ζητήσαμε ως  απολύτως αναγκαίο, να δοθεί η ακριβής εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, στην περιφέρεια μας και ειδικότερα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Δεν μας απαντήσατε, πόσο μάλλον δεν μας δώσατε συγκεκριμένη εικόνα για τα κενά σε Α/θμια, Β/θμια, για τα κλειστά σχολεία .
Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι τα κενά θα καλυφθούν από τις 10 Οκτωβρίου –ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα καλυφθούν όλα τα κενά, ότι δεν θα υπάρχουν συμπτύξεις και υπεράριθμα τμήματα. Σήμερα, όπως καλά γνωρίζετε, υπάρχουν δημοτικά και ν/γεία που ΔΕΝ λειτουργούν!!!!

Πρέπει να συγκεντρώσουμε τις ελλείψεις και  να τις δημοσιοποιήσουμε ώστε να ευαισθητοποιήσουμε και κινητοποιήσουμε τον λαό σε κατεύθυνση αγωνιστικής διεκδίκησης.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να μεθοδεύσουμε δραστηριότητες της περιφέρειας, που θα ασκούν ουσιαστικές πιέσεις στην κυβέρνηση για την λύση του προβλήματος.


Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε σκόπιμη και αναγκαία την αναφορά στις ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που ακολουθώντας τις οδηγίες της Ε.Ε ακολουθούν πολιτικές που υποβαθμίζουν τραγικά και απαράδεκτα την οργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών ιεραρχώντας σαν ασήμαντο ζήτημα την παιδεία μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: