Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΏΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ...


 
Τους τελευταίους μήνες ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων κυρίως από Συρία και Αφγανιστάν, συρρέουν στα σύνορα της Ελλάδας επιχειρώντας να περάσουν στη χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη. Σ’ αυτήν την τραγική συγκυρία η αλληλεγγύη είναι επιβεβλημένη από τη συνείδησή μας. Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/9/2015 με πρωτοβουλία του Δικτύου συνεργαζόμενων φορέων για την Υγεία «Ακεσώ» της ΕΚΨ&ΨΥ Ν. Φωκίδας με φορείς και συμπολίτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας συγκίνησαν με το ενδιαφέρον τους, οργανώνουμε όλοι μαζί την συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες.
Το Δίκτυο «Ακεσώ» επικοινώνησε με τις ομάδες αλληλεγγύης σε Κω και Μυτιλήνη και με τους Γιατρούς του Κόσμου προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες που υπάρχουν. Οι ΓτΚ στηρίζουν τη συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων στην Μυτιλήνη, στη Χίο, στη Τήλο, στα Χανιά και πρόσφατα και στην Ειδομένη. Επίσης στα Ανοιχτά πολυιατρεία τους καθημερινά. Πράγματα θα σταλούν και στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα.
Τα είδη θα συγκεντρώνονται από την Δευτέρα 14/9/2015 έως και το Σάββατο 19/9/2015 στα κατά τόπους Δημοτικά καταστήματα των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δελφών σε Άμφισσα (δημοτικό κατάστημα οδού Ρήγα Κοντορήγα), Ιτέα, Δεσφίνα, Γαλαξίδι, Γραβιά, Δελφούς, Μαυρολιθάρι και Πολύδροσο, στη διάρκεια των ωρών που παραμένουν ανοιχτά.
Τα είδη στα οποία παρουσιάζεται ανάγκη είναι:
Σακίδια πλάτης, υπνόσακοι, σεντόνια, κουβέρτες, αδιάβροχα
Ρούχα και παπούτσια όλων των ηλικιών (παρακαλούμε να είναι άνετα ρούχα και παπούτσια για περπάτημα, καθαρά και χωρισμένα ανά ηλικία και τα παπούτσια ανά νούμερο)
Παιδικές πάνες και μωρομάντηλα
Παιχνίδια : μπάλες, κούκλες, αυτοκινητάκια, είδη ζωγραφικής/μπλοκ με έτοιμα σχέδια
Σερβιέτες, Σαπούνια, Σαμπουάν, Σφουγγάρια
Τρόφιμα:  γάλα εβαπορέ, βρεφικά γάλατα σε σκόνη, βρεφικές κρέμες, κονσέρβες-όχι με χοιρινό, μπισκότα -όχι με κρέμα και σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, χυμούς, κουταλάκια - πιρουνάκια  πλαστικά, αλουμινένιες θήκες φαγητού (με καπάκι κατά προτίμηση)
Φάρμακα: αντιβιώσεις παιδικές (εκτός amoxil) και ενηλίκων, αναλγητικά, δερματικές κρέμες, κρέμες για την προστασία από τα κουνούπια
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΙ ΨΥΓΕΙΟ.
Σας παρακαλούμε πολύ ό, τι στείλετε να είναι σε καλή κατάσταση και σωστά διαχωρισμένα.
Όσον αφορά τα είδη ένδυσης και υπόδησης επαναλαμβάνουμε, να είναι κατανεμημένα ανά ηλικία, καθαρά και να αναγράφεται έξω από τη σακούλα ηλικία και φύλο.
Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα είδη είναι πολύ βοηθητικό να αναγράφετε σε κάθε σακούλα – κούτα τι περιέχει.
Ευχαριστούμε πολύ!
Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερωθείτε εκ νέου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Δικτύου «Ακεσώ»: 22650 23222, ώρες 9:00 -16:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: