Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Μπαρόζο: «Αξιοποιήσατε μόνο το 20% των κονδυλίων για νεανική απασχόληση», ενώ είναι άνεργοι το...52%!

«Η Ελλάδα έχει αξιοποιήσει από το ΕΚΤ μόλις το 20% των χρημάτων που προορίζονται για την στήριξη της νεανικής απασχόλησης», απαντά ο πρόεδρος της Ε.Ε. Μπαρόζο, στον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Παπανικολάου, όταν την ίδια ημέρα αποκαλύπτεται ότι η ανεργία στους νέους έως 24 ετών φτάνει το...52% (στοιχεία ΕΛΣΑΤ)!
«Μόνο το ένα πέμπτο περίπου από το διαθέσιμο προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για προγράμματα στήριξης της απασχόλησης των νέων έχει ήδη αξιοποιηθεί», σημειώνει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ε. Μπαρόζο, στην απάντησή του.
Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου, επανέφερε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ζήτημα της αποτελεσματικότητας της ευρωπαϊκής ομάδας δράσης για την νεολαία στην χώρα, ζητώντας μία πρώτη αξιολόγηση των πρωτοβουλιών της. Στην απάντησή του, ο κ. Μπαρόζο, σημείωσε πως εξακολουθεί να μην παρατηρείται ικανοποιητική απορρόφηση των πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία για την απασχόληση των νέων και ανέφερε πως το καθήκον της ομάδας είναι να προσδιορίσει τα απαραίτητα στοιχεία ενός προγράμματος για την απασχόληση των νέων, καθώς και την ανάπτυξη καθεστώτων στήριξης των ΜΜΕ, τα οποία χρήζουν επιτάχυνσης ή μεταβίβασης από τα κονδύλια της Ένωσης που έχουν ήδη διατεθεί. «Η ομάδα δράσης για την απασχόληση των νέων, η οποία θα βασιστεί στις εργασίες της ομάδας δράσης για την Ελλάδα, καθώς και άλλων συναφών υπηρεσιών της Επιτροπής, περιλαμβάνει σχετικά μέλη του προσωπικού τους και θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες για την εξασφάλιση απασχόλησης σε περισσότερους νέους», καταλήγει στην απάντησή του ο Πρόεδρος της Κομισιόν.
Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Η χώρα μας κατέχει την θλιβερή και κοινωνικά αβάσταχτη πρωτιά της υψηλότερης νεανικής ανεργίας στην Ευρώπη (52,8% όπως σήμερα ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή), την ώρα που εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που προορίζονται για την αντιμετώπισή της παραμένουν αναξιοποίητα στα ταμεία των Βρυξελλών. Οι πρωτοβουλίες προς την άμβλυνση αυτού του φαινομένου είναι στην κορυφή της κυβερνητικής πρότασης της Ν.Δ. Στόχος η άμεση αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για την δημιουργία νέων και βιώσιμων θέσεων εργασίας, προσανατολισμένων στην παραγωγή και στην καινοτομία. Στην στήριξη της ανάπτυξης και στην αξιοποίηση των προσόντων των νέων της πατρίδας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: