Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Έκκληση Παπαδήμου να δοθεί άλλος ένας χρόνος στην Ελλάδα για να μειωθεί το έλλειμμα

Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταυροδρόμι σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο του IIF στην Κοπεγχάγη απηύθυνε έκκληση να δοθεί ένας επιπλέον χρόνος στην Ελλάδα προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα.
Ο κ. Παπαδήμος κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το μεταρρυθμιστικό σχέδιο και υπογράμμισε ότι ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ θα είχε καταστροφικές συνέπειες. «Οι επιπτώσεις από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ολέθριες ή για να χρησιμοποιήσω μια ελληνική λέξη καταστροφικές» ανέφερε ο κ. Παπαδήμος. Ο κ. Παπαδήμος προειδοποίησε ότι αν η χώρα επιστρέψει στη δραχμή, ο πληθωρισμός θα φτάσει στο 30%, ενώ το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί 20% επιπλέον.
Επιπλέον, ο κ. Παπαδήμος υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί μία νέα ανεξάρτητη φορολογική αρχή, έτσι ώστε να κερδηθεί η μάχη κατά της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Στο συνέδριο του ΙΙF ακούστηκαν πολλές φωνές που αναφέρθηκαν στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης και στις διαστάσεις που έχει λάβει τον τελευταίο καιρό με τα τραπεζικά προβλήματα της Ισπανίας, απευθύνοντας έκκληση για μία αποφασιστική στρατηγική ικανή να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις αγορές και να αποτρέψει νέα πακέτα διάσωσης χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: