Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Κόβει τους μισθούς των Υπουργών του κατά 30% από το πρώτο Υπουργικό ο Σαμαράς

Στόχος μας να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση δήλωσε ο πρωθυπουργός
“Αγάπητοι συνάδελφοι, σήμερα είναι μια νέα μέρα για τον τόπο. Η χώρα αποκτά μετά από καιρό κανονική κυβέρνηση. Σήμερα είναι και μια νέα αρχή για το πολιτικό μας σύστημα. Συγκροτείται κυβέρνηση με διακομματική συναίνεση και πλήρεις αρμοδιότητες. Είναι μεγάλο βήμα που προϋποθέτει συναινέσεις μεταξύ των κομμάτων . Στόχος μας είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Αυτό θα το πετύχουμε πρώτα απ’ όλα λέγοντας στο λαό την αλήθεια. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο πετύχαμε ευρύτατη συναντίληψη. Αυτή ήταν και η εντολή του ελληνικού λαού” τόνισε ο πρωθυπουργός στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης.

“Η κυβέρνηση είναι πρωτίστως κυβέρνηση ευθύνης. Τις αλλαγές πρέπει να τις σηματοδοτήσουμε από την πρώτη μέρα. Ο μισθός των μελών του υπουργικού θα περιοριστεί από σήμερα κατά 30%. Θα περιοριστεί επίσης η χρήση των υπουργικών αυτοκινήτων. Θα υπηρετούμε την χώρα με σεμνότητα και όχι κάθε μέρα και χωρίς λόγο στα κανάλια” ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως ένα είναι το αφεντικό της νέας κυβέρνησης και αυτό δεν είναι άλλο από τον ελληνικό λαό. “Στόχος μας είναι να υπηρετούμε το λαό” πρόσθεσε
Τέλος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας “Περιμένω τη στήριξη όλων. Τις δεσμεύσεις μας θα τις κρατάμε. Η επικοινωνιακή διαχείριση θα συντονιζεται κεντρικά για να μην υπάρχουν παραφωνίες. Θα κλείσω με έναν κανόνα επιτυχίας στην πολιτική. Ό,τι κάνουμε η ιστορία θα μας κρίνει αυστηρά. Πριν μας κρίνει η ιστορία, θα μας κρίνει ο λαός ακόμα πιο αυστηρά. Αλλά πριν θα πρέπει να κρίνουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας ακόμα πιο αυστηρά. Μόνο έτσι θα πετύχουμε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: