Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Πως ψήφισαν στη Φωκίδα

Στην Ν.Δ. η μονοεδρική της Φωκίδας
Εξελέγη Βουλευτής η Ασπασία Μανδρέκα
΄΄Κάστρο της δεξιάς΄΄ αποκαλούσαν τη Φωκίδα οι παλαιότεροι.
Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε την μονοεδρική με Βουλευτή την Ασπασία Μανδρέκα.
Σε δέκα Δημοτικές Ενότητες ψήφισαν ΝΔ ενώ σε δύο Ιτέα και Δεσφίνα πρώτο κόμμα ήρθε το ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Δήμος Δωρίδας έδωσε την μεγαλύτερη νίκη στη ΝΔ (39,65%), με σχεδόν 20 μονάδες διαφορά από το δεύτερο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ (19.93%) και 9 μονάδες διαφορά από το ποσοστό της ΝΔ στο Δήμο Δελφών (30,25%).
Ωστόσο και στην Επικράτεια το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο για την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας ενώ το ΣΥΡΙΖΑ διπλασίασε το ποσοστό του και στη Φωκίδα ως δεύτερο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ έπεσε σε ακόμη χαμηλότερα ποσοστά από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ανέβασε τα ποσοστά της και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κατέγραψαν αισθητές απώλειες ψήφων…Το ΚΚΕ δεν μπόρεσε να κρατήσει τα ποσοστά του καθώς ενισχυμένη απ’αυτή την εκλογική αναμέτρηση βγήκε η ΔΗΜΑΡ.
Η σημερινή ημέρα βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία να έχει πρώτη την ευθύνη και χωρίς καθυστερήσεις να συγκροτήσει μια υπερεπαρκή κυβέρνηση, με ότι καλύτερο διαθέτει ο τόπος μας, γιατί δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία ώστε να περάσουμε από την
ΝΤΡΟΠΗ στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ και από την ΚΡΙΣΗ στην ΔΙΑΚΡΙΣΗ!
Όσο για τη Φωκίδα εξελέγη νέα Βουλευτής η Ασπασία Μανδρέκα με το ήθος, την ευγένεια και την αξιοπρέπεια που την χαρακτηρίζουν.
Η εντυπωσιακή παρουσία της θα ομορφύνει τα έδρανα της Βουλής…αλλά με τη δυνατή της προσωπικότητα και τη δύναμη του λόγου της θα διεκδικήσει και θα εντυπωσιάσει τους νέους της συναδέλφους.
Της ευχόμαστε φώτιση και δύναμη για να επιλύσει τα χρονίζοντα προβλήματα του Νομού μας και να βοηθήσει τον τόπο μας ν’αναπτυχθεί όχι μόνο οικονομικά, αλλά να κρατήσει η Φωκίδα αναλλοίωτο το κοινωνικό και ιστορικό της μοντέλο ώστε να μην αλλοιωθεί από τις ορδές της παγκοσμιοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: