Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ενημέρωση σχετικά με το Νοσοκομείο Άμφισσας από τον βουλευτή Φωκίδας κ. Κωστοπαναγιώτου






Οι ελλείψεις σε προσωπικό στο Νοσοκομείο της Άμφισσας αλλά και σε όλα τα περιφερειακά κέντρα υγείας και αγροτικά Ιατρεία της Φωκίδας είναι μια τραγική πραγματικότητα που περιγράφαμε ήδη πριν τις εκλογές. Οι αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων να απαξιώσουν την δημόσια υγεία έχουν δημιουργήσει τεράστια έλλειψη προσωπικού.
Η απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου του Νοσοκομείου της Άμφισσας να αφήσει για 15 μέρες χωρίς εφημερία την παθολογική κλινική τον Απρίλιο δείχνει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η πολιτική της λιτότητας που επέβαλαν οι δανειστές και οι πρόθυμες προς αυτούς κυβερνήσεις, ενώ υπογραμμίζει και την αναγκαιότητα να εφαρμοστεί η πολιτική της κυβέρνησης όπως περιγράφηκε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης , ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία των εργαζόμενων και του λαού της χώρας μας.
Σαν κυβέρνηση ήδη ξεκινήσαμε και υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας. Δεν κάνουμε πίσω, θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας όσες και αν είναι οι αντιδράσεις των δανειστών και των συμμάχων τους. Κατατέθηκε ήδη και ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Για τα προβλήματα στελέχωσης του Νοσοκομείου δεν θα ήταν δυνατόν στο χρονικό διάστημα που είμαστε στην κυβέρνηση να επιτύχουμε άμεσα αποτελέσματα στελέχωσής του, μιας και όλα τα Νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση. Δεν υπάρχει εύκολη δυνατότητα μετακίνησης προσωπικού, ενώ οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού είναι χρονοβόρες. Η πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού, όπως προβλέπεται με το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς, απαιτεί 3-4 μήνες . Το υπουργείο ήδη από τις 5 Μαρτίου έχει προκηρύξει μία θέση παθολόγου επικουρικού ιατρού για το Νοσοκομείο της Άμφισσας αλλά ξέρουμε ότι αυτό δεν επαρκεί. Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν χίλιες προσλήψεις γιατρών όπως και η αλλαγή του τρόπου πρόσληψής τους ξεκινώντας από τους επικουρικούς που θα προσλαμβάνονται τάχιστα , η σύμβασή τους θα διαρκεί για μία τριετία και μετά την δεύτερη τριετία θα μονιμοποιούνται. Στο ενδιάμεσο διάστημα υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση να χρησιμοποιηθούν ακόμα και οι στρατιωτικοί γιατροί. Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Ανδρέας Ξάνθος δήλωσε ότι τα 5 ευρώ εισιτήριο στα Νοσοκομεία καταργούνται εντός του μηνός Απριλίου.
Ως βουλευτής του Νομού Φωκίδας συμμερίζομαι τις αγωνίες όλων, γνωρίζω ότι μέχρι σήμερα τα Νοσοκομεία λειτουργούσαν με βάση το φιλότιμο και την υπομονή του προσωπικού τους. Θεωρώ ,επίσης, ότι οι δράσεις των εργαζομένων και οι διεκδικήσεις της κοινωνίας δεν αδυνατίζουν, αλλά δυναμώνουν την φωνή της κυβέρνησης στην προσπάθεια αλλαγής των συσχετισμών προς όφελος του Ελληνικού λαού .
Το τελικό αποτέλεσμα το κρίνει ο Ελληνικός λαός , εμείς δεν χάσαμε την υπομονή μας, ίσα ίσα τώρα είναι η στιγμή να κάνει ο κάθε ένας το καλύτερο που μπορεί από το δικό του πόστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: