Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Μαξίμου: Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του Eurogroup


Θετικό το αποτέλεσμα του Eurogroup. Ξεκινούν οι συνομιλίες με τους θεσμούς την ερχόμενη Τετάρτη

Θετικά αποτιμά το Μέγαρο Μαξίμου το αποτέλεσμα του Eurogroup καθώς υποστηρίζει ότι ουσιαστικά «ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα». Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές «παρά την παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών, οι ελληνικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές πολιτικά από το Eurogroup».
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου «η τρόικα ως μηχανισμός αποτελεί οριστικό παρελθόν» καθώς την Τετάρτη ξεκινούν οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και θεσμών. Οι κοινές συζητήσεις με τους θεσμούς θα γίνονται αποκλειστικά στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι στο σημερινό Eurogroup διατυπώθηκε η βούληση των θεσμών για να λυθεί άμεσα το χρηματοδοτικό πρόβλημα. Χαρακτηριστική ενέργεια αποτελεί η προαναγγελία συνεδρίασης της ΕΚΤ πιθανότατα για να αυξήσει το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες ενώ κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι θα επανεκινήσει την διαδικασία αγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων. Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό της λίστας των μεταρρυθμίσεων με επιπρόσθετες επεξεργασμένες προτάσεις, όπως αναφέρουν κύκλοι του Μέγαρου Μαξίμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: