Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Κώστας Μπακογιάννης: Ο Σάββας Ξηρός και η Δικαιοσύνη


kwstas-mpakogiannis-o-sabbas-ksiros-kai-i-dikaiosuni

Η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση η οποία οδηγεί στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού προκαλεί σοκ, τονίζει σε άρθρο του στα ΝΕΑ ο Κώστας Μπακογιάννης.
Η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση η οποία οδηγεί στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού προκαλεί σοκ, τονίζει σε άρθρο του στα ΝΕΑ ο Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνοντας ότι ο Ξηρός έχει καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε πέντε δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
«Εφόσον ψηφιστεί από τη Βουλή, η κυβέρνηση ουσιαστικά ακυρώνει τις δικαστικές αποφάσεις. Έτσι, για καθεμία δολοφονία, για κάθε θύμα που άφησε πίσω του, ο Ξηρός θα έχει μείνει λιγότερα από τρία χρόνια στη φυλακή» επισημαίνει ο γιος του δολοφονηθέντος από την 17 Νοέμβρη Παύλου Μπακογιάννη.
Ο Κώστας Μπακογιάννης κάνει λόγο για πάγιο αίτημα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένων της Προέδρου της Βουλής και του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, να απελευθερωθεί ο Ξηρός και  τονίζει ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε μια ρύθμιση πρόχειρη και λανθασμένη. «Το ποσοστό της αναπηρίας δεν μπορεί να είναι το αμάχητο αποκλειστικό κριτήριο. Η φύση του αδικήματος, όπως και η ικανότητα έκτισης της ποινής πρέπει να συνυπολογίζεται. Αυτό άλλωστε είναι και το πνεύμα των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν μπορούμε έτσι απλά, εύκολα και αβίαστα να καθορίζουμε μια οριζόντια ρύθμιση- σκούπα» σημειώνει ο Κώστας Μπακογιάννης και προσθέτει: «Ακόμα και για να πάρεις ένα επίδομα αναπηρίας, περνάς από αξιολόγηση ειδικής επιτροπής. Γιατί για να βγεις από τη φυλακή να παίρνεις ένα χαρτί και να φεύγεις;»
Ο Κώστας Μπακογιάννης, επισημαίνει: «Όλα αυτά τα χρόνια της κράτησης, ο Ξηρός μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία οταν χρειάζεται και καλά κάνει. Είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα του, αυτή είναι η ανωτερότητα της Δημοκρατίας. Το ερώτημα είναι αν βγαίνοντας από το νοσοκομείο θα πηγαίνει σπίτι του χωρίς σοβαρούς περιοριστικούς όρους ή στη φυλακή»
Και καταλήγει ο Κώστας Μπακογιάννης: «Για πολλά χρόνια κάποιοι από εμάς δώσαμε τη μάχη να μην καταστήσουμε την τρομοκρατία αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Η αλήθεια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας, όπως και τα όρια της κοινή λογικής. Έστω και τώρα εύχομαι η κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα και να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη κατά της τρομοκρατίας ενωμένοι»


Δεν υπάρχουν σχόλια: