Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης:Σχετικά με το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας (βίντεο)

 
Εκρηκτικές διαστάσεις έχουν πάρει οι αντιδράσεις για την κατάντια των δομών υγείας στο νομό μας.
Το θέμα της κινητοποίησης αναμοχλεύθηκε και ουσιαστικά αναγκάστηκε το δημοτικό συμβούλιο να το συζητήσει, μετά από την μεγάλη κοινωνική πίεση που εκδηλώθηκε, αφενός μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφετέρου μετά την ανοιχτή τοποθέτηση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Φωκίδας και την συζήτηση με την Δημοτική Ενότητα Ιτέας για οργάνωση ΑΜΕΣΗΣ κινητοποίησης. Μέχρι τότε ο δήμος είχε εξαγγείλει παμφωκικό για τις 22 Απριλίου!!! Οπότε σίγουρα το έγκλημα θα είχε συντελεστεί, το ΚΥ Ιτέας θα είχε κλείσει οριστικά και το νοσοκομείο χωρίς παθολογική κλινική θα ήταν κατ όνομα νοσοκομείο και στην πραγματικότητα ενισχυμένο; κέντρο υγείας. Η κινητοποίηση γίνεται την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Κεχαγιά στην Άμφισσα. Για την καλλίτερη διοργάνωσή της, σήμερα στις 9 πμ θα γίνει συνάντηση του Δήμαρχου, των επικεφαλής παρατάξεων καθώς και του προέδρου σωματείου εργαζομένων του Nοσοκομείου. Να αγωνιστούμε να επικρατήσουν σωστές αποφάσεις και ενέργειες.

Το Κέντρο υγείας να συνεχίσει την λειτουργία του και στην Ιτέα και στο Λιδορίκι.
Το Νοσοκομείο να συνεχίσει την λειτουργία του σαν όργανο 2βάθμιας φροντίδας υγείας με την άμεση πρόσληψη μονίμων ιατρών και όσων ειδικοτήτων χρειάζονται.
Καμία υποχώρηση κανένας εφησυχασμός. Η Παρασκευή να γίνει η αρχή και όχι το τέλος μιας αγωνιστικής ενωτικής προσπάθειας. Να κατέβουμε συντεταγμένα στην Αθήνα για συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό. Η Φωκίδα, η Ιτέα, η Άμφισσα, το Λιδορίκι, οι Δελφοί δεν αντέχουν άλλο υποβιβασμό, δεν αντέχουν άλλη αδιαφορία! ΤΟΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ!!! Η λάμψη των παγκόσμιων Δελφών δεν αντέχει αυτή την πραγματικότητα που καταλήγει ραγδαία στην απόλυτη σιωπή που ταιριάζει σε πεθαμένους-έρημους τόπους.
ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ…
ΣΣ. Το χθεσινό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών ομόφωνα ψήφισε απόψε την πρόταση του δημάρχου, Θανάση Παναγιωτόπουλου, για δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να διαδηλώσουμε την απόγνωση της περιοχής μας λόγω της δραματικής υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας και των υπολοίπων υποδομών υγείας. Ξεκινάμε με Παμφωκικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 3 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κεχαγιά. Κλειστές υπηρεσίες, κλειστά σχολεία σε πλήρη συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Δωρίδας, τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και τους κοινωνικούς φορείς. Όλοι μαζί στο σημαντικότερο αγώνα για τον τόπο μας!
Ακολουθεί βίντεο με τις τοποθετήσης της κ. Σαμπάνη Γ. (Γραμματέα του Σωματείου των εργαζομένων στο ΓΝΑ), του . Τσάμη Χ. (Προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων στο ΓΝΑ) Και του εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Φωκίδας κ. Χ. Βανδώρου
 
 
 






 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: