Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ : ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΗ!!!


Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Στην οικονομία όμως υπάρχουν.
 
Η ώρα ευθύνης για τους «300» της Βουλής στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, όπως ήταν αναμενόμενο, κατέληξε στη διάλυση της Βουλής στην κρισιμότερη περίοδο για την χώρα.
Οι εκπρόσωποι του λαού στη Βουλή δεν ανταποκρίθηκαν στην εκλογή ΠτΔ και επέλεξαν να μεταθέσουν την ευθύνη των πολιτικών εξελίξεων στον ελληνικό λαό. Όπως είπε λοιπόν και ο Αβραάμ Λίνκολν: «Η ψήφος είναι πιο δυνατή από την σφαίρα. Με την σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο σου μπορείς να σκοτώσεις τα παιδιά σου».
Οι αποχωρούντες είχαν μία πλήρη διετία στη διάθεσή τους για να πραγματοποιήσουν σχεδιασμούς (υποτίθεται), προγράμματα και πραγματοποίηση των προσδοκιών του ελληνικού λαού για έξοδο από την παρατεταμένη κρίση. Διότι ο Ελληνικός λαός με τις εκλογές του 2012 αυτό υπέδειξε, και αυτοί αυτό ευαγγελίσθηκαν.
Φρούδες και οι ελπίδες του λαού, όπως και έπεα πτερόεντα οι πράξεις των κυβερνώντων. Δυόμιση χρόνια από την ελληνική ιστορία πήγαν χαμένα, αναλώθηκαν σε φαμφαρισμούς, εκφοβισμούς, μελλοντολογίες και εικονικές πραγματικότητες. Ήλθε η ώρα του δούναι και λαβείν. Και όσοι ευελπιστούν ότι ο ελληνικός λαός έστω και (παρ’ όλα αυτά πληγωμένος) έχει υποστεί απώλεια μνήμης είναι πολύ γελασμένος διότι η έλλειψη χρημάτων και το σύνολο των θυσιών (φορολογιών) στις οποίες υπεβλήθη δεν του επιτρέπει την απώλεια μνήμης.
Βεβαίως τι θα πρέπει να προσδοκά και τι θα πρέπει να ελπίζει ο ελληνικός λαός από τους «άλλους».
Έχουν λεχθεί μυριάδες υποσχέσεων από σχισήματα συμβάσεων έως ανακατανομή πλούτου και εν τέλει την πολυπόθητη διαπραγμάτευση χρέους.
Και αυτό θα είναι και το διεκδικούμενο.
Για τον ελληνικό λαό όμως, για τους ψηφοφόρους αυτό θα πρέπει να είναι και το ζητούμενο και όχι ένα σύνθημα το οποίο θα εκμεταλλευτεί την αγανάκτηση, εξαρτάται βέβαια και ποιος αναφέρει το σύνθημα. Εάν δηλαδή είναι χαρισματικός ηγέτης και έχει αποδεδειγμένο ικανό και στιβαρό επιτελείο ή είναι ο πρόσκαιρος εκμεταλλευτής της μεγάλης δυσανασχέτησης.
Αυτό από μόνο του καθιστά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ιστορικότατες και με ιδιαιτέρως βαρύνουσα την σημασία της κάθε μία ψήφου.
Εν ολίγοις: Οι ευθύνες είναι επάνω μας.
Ο φόβος και η ελπίδα θα κατευθύνει την ψήφο σ’ αυτές τις εκλογές.
                                                                                                      Φ    

Δεν υπάρχουν σχόλια: