Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία και δήμους για τα ταμειακά διαθέσιμα


Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι σε δήμους και νοσοκομεία στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τα ταμειακά διαθέσιμα, η οποία συζητείται σήμερα στη Βουλή.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αναλάβει κάποια πυροσβεστική πρωτοβουλία καλώντας στο Μαξίμου τους εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και τους περιφερειάρχες προκειμένου να τους ενημερώσει για τους λόγους για τους οποίους προέκυψε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα. Ταυτόχρονα αναμένεται να διαβεβαιώσει ότι οι ΟΤΑ δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν για τα αποθεματικά τους, τονίζοντας ότι οι οριακές συγκυρίες που διαμορφώνονται από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις απαιτούν τη συμβολή όλων στο μέτρο των δυνατοτήτων τους.

Την ώρα της συζήτησης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου προγραμματίζεται συγκέντρωση έξω από το Κοινοβούλιο ενώ από τις 11 προχωρούν σε 4ωρη στάση εργασίας οι νοσοκομειακοί γιατροί, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κάνουν και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.
Οι γιατροί διαμαρτύρονται για την απλήρωτη εργασία τους ενώ τα νοσοκομεία έχουν προχωρήσει σε στάση πληρωμών προς κάθε κατεύθυνση λόγω έλλειψης κονδυλίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, η οποία προγραμματίζει 24ωρη απεργία μέσα στο δεκαήμερο 15-25 Μαΐου.
«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής κυβέρνησης, εκδόθηκε την στιγμή που είναι σκουπισμένος ο "πάτος του βαρελιού" των οικονομικών των νοσοκομείων. Παρά ταύτα η κυβέρνηση αποφάσισε να την εφαρμόσει και στο ΕΣΥ, ξύνοντας και τον "πάτο του βαρελιού"» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της.
Σε συμβολικό κλείσιμο των δήμων, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μ.μ. θα προχωρήσει και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, ενώ από την κινητοποίηση εξαιρούνται οι κοινωνικές υπηρεσίες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: