Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Η ΚΕΔΕ επιμένει: Δεν εφαρμόζουμε την ΠΝΠ αν οι δεσμεύσεις Τσίπρα δεν περάσουν από τη Βουλή

7 Μαϊου η τελική απόφαση μετά το Συνεδριό της

Να ρυθμιστούν νομοθετικά οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού αναφορικά με τη μεταφορά των ανταποδοτικών τελών από τα ταμειακά διαθέσιμα των στην Τράπεζα της Ελλάδας, ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ΚΕΔΕ στην απόφαση της αν και αποτιμά ως θετικότατο το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό , επαναλαμβάνει την αντίθεση της στην επιβολή αποφάσεων της κυβέρνησης μέσω της ΠΝΠ και κρίνει ότι δεν έχουν ακόμη εκλείψει οι λόγοι της αρχικής της απόφασης δηλώνει ότι αναμένει νομοθετική τακτοποίηση μεταξύ άλλων για τα εξής θέματα:
-Την εξαίρεση των ανταποδοτικών τελών από τα διαθέσιμα που θα μεταφερθούν
– Την εξαίρεση των προϋπολογισμών των Δήμων που έχουν οικονομικές δεσμεύσεις
– Την ανάληψη από το Δημόσιο της ευθύνης να καλύψει νομικά ζητήματα που αφορούν πληρωμή από ρήτρες ή ευθύνες Δήμων και Δημάρχων
-Να διασαφηνιστεί ο μηχανισμός με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση των χρημάτων μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος,
-Η μεταφορά των διαθέσιμων να μην γίνει για παραπάνω από λίγους μήνες
-Να μην μεταφερθούν διαθέσιμα δήμων από τις Συνεταιριστικές Τράπεζες
Όπως αποφάσισε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ “εάν δεν ολοκληρωθούν οι εν λόγω νομοθετικές ρυθμίσεις για την αποδέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων θα αποφασίσουμε για την τελική μας στάση στις 7 Μαΐου, στο Συνέδριό μας, από το σύνολο της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, στο κυρίαρχο όργανό μας….Εμμένει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, με σημερινή του απόφαση, στη θέση να μη μεταφέρουν οι δήμοι τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι να προχωρήσει η νομοθετική τακτοποίηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού, καθώς και να διασαφηνιστεί ο μηχανισμός με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση των χρημάτων των δήμων μέσω της Τράπεζα της Ελλάδος, εφόσον αυτά κατατεθούν”, προστίθεται στην απόφαση.
Τροπολογία από την κυβέρνηση
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ήδη συντάσσεται τροπολογία από την κυβέρνηση που θα περιληφθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία, σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν με τον Α. Τσίπρα, θα συζητηθεί πρώτα με τους δημάρχους και μετά θα κατατεθεί. Ωστόσο, πηγές της ΚΕΔΕ έλεγαν στην aftodioikisi.gr, ότι δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία με την Ένωση από την κυβέρνηση αναφορικά με την τροπολογία.
Το πλήρες κείμενο της απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ είναι το εξής:
Το ΔΣ της ΚΕΔΕ δηλώνει τη στήριξή του στην εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια, με προϋπόθεση την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και την ευρωζώνη, ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΟΧΙ στη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος, των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων από την Κ.Ε.Δ.Ε. έως τακτοποιηθούν νομοθετικά οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.
Στις 7 Μαΐου, στο τακτικό συνέδριο, θα αποφασιστεί εάν αλλάξει η θέση των Δήμων.
Εμμένει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, με σημερινή του απόφαση, στη θέση να μη μεταφέρουν οι δήμοι τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι να προχωρήσει η νομοθετική τακτοποίηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού, καθώς και να διασαφηνιστεί ο μηχανισμός με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση των χρημάτων των δήμων μέσω της Τράπεζα της Ελλάδος, εφόσον αυτά κατατεθούν.
Την τελική της στάση θα την καθορίσει στις 7 Μαΐου, στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ.
Παράλληλα το ΔΣ της ΚΕΔΕ δηλώνει τη στήριξή του στην εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια, με προϋπόθεση την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και την ευρωζώνη, ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη για τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ακολούθησε αναλυτική συζήτηση.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: