Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Επάνδρωστε Κύριοι της Κυβέρνησης την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας ή κλείστε την

Εφημερίς Φωκίς 3 Απριλίου 2015
Η ανέχεια έχει φέρει αύξηση της εγκληματικότητας, οι κλοπές, οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί ακόμη και στα όρια ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας.
Σ’ ένα σχετικά μικρό πληθυσμιακά αλλά «μεγάλο» πρακτικά εκ των γεγονότων Νομό.
Να σκεφτεί κανείς ότι η υπηρεσία έχει 10 Διοικήσεις Αξιωματικών ( 4 Διοικήσεις στην Άμφισσα, 2 στην Ιτέα, 1 στη Γραβιά, 1 Δελφούς, 1 στο Ευπάλιο, 1Λιδωρίκι) με ελλειπή προσωπικό, που μεταφέρουν καθημερινά κρατούμενους από και προς Άμφισσα και Μαλανδρίνο, ενώ τα περιπολικά παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω φθορών και έλλειψη σέρβις. Και να απορροφούν τις λιγοστές δυνάμεις για φυλακές, μεταγωγές, ασφάλεια Δημοσίων Λειτουργών, γήπεδα.
Μέσα δε στην οικονομική κρίση πληρώνουν ενοίκια στους Δελφούς, Ιτέα, Ευπάλιο, Γραβιά για την στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος με δύο Αστυφύλακες, όλα αυτά σε μία περίοδο που η έξαρση αποτελεί πλέον μια μεγάλη πληγή για τον κάθε πολίτη.

Για τον κάθε πολίτη που νιώθει απροστάτευτος από τους τόσους καθημερινούς κινδύνους που τον απειλούν ακόμη και μέσα στο ίδιο του το σπίτι, όπως στο τραγικό γεγονός στη Δεσφίνα.
Για ένα πολίτη που την κάθε στιγμή της ζωής του νοιώθει πως κινδυνεύει.
Σ’ αυτό το Νομό οι πολίτες ένοιωθαν μια σιγουριά την οποιαδήποτε ώρα της μέρας και της νύχτας όχι μέσα στο σπίτι τους αλλά και έξω στους δρόμους. Σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
Η δύναμη της αστυνομίας σε έμψυχο υλικό βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση.
Στα περισσότερα Αστυνομικά Τμήματα του Νομού Φωκίδας η υπάρχουσα δύναμη δεν αντιπροσωπεύει ούτε το ένα τρίτο της προβλεπόμενης…
Είναι επόμενο με αυτές τις ανύπαρκτες δυνάμεις η Αστυνομία να μην έχει τη δυνατότητα για μια ικανοποιητική επιτήρηση της τάξης και η εγκληματικότητα να παίρνει διαστάσεις.
Η στάση της Πολιτείας ωθεί τους πολίτες σε αναζήτηση ακραίων λύσεων. Πολλοί είναι εκείνοι που απειλούν να πάρουν το Νόμο στα χέρια τους.
Ο απροστάτευτος πολίτης στην απελπισία του φτάνει στα άκρα.
Θα ήταν πολύ τολμηρό και ακραίο να πει κανείς ότι αυτό είναι μια κάποια λύση.
Όμως η απελπισία πάντοτε είναι κακός σύμβουλος. Καιρός πλέον η Πολιτεία και ιδιαίτερα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει σε  λύσεις δυναμικές. Να ενισχυθεί η Αστυνομία και να κάνει έντονη την παρουσία της στους δρόμους. Να αισθανθεί ο πολίτης ασφάλεια.
Ένας ολόκληρος Νομός χρειάζεται την προστασία του Αστυνομικού και ζητά την στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας, γιατί η έλλειψη προσωπικού στις υπάρχουσες υπηρεσίες είναι ήδη σοβαρή, έχει γίνει αισθητή. Ο Αίσωπος είχε πει: «Αν το κακό δεν το χτυπήσεις στην αρχή του, θα μεγαλώσει».
Η Φωκίδα πρέπει να επιστρέψει στη παλιά καλή εποχής της. Και είναι υποχρέωση και έργο όλων αυτών που βρίσκονται σε κάποια θέση για να υπηρετούν τον πολίτη.
Θα πρέπει κάποτε να το καταλάβουν πριν να είναι αργά για όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: