Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τη ρύθμιση που προβλέπει μεταφορά αποθεματικών


Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος βρίσκεται η ρύθμιση με την οποία η Αθήνα μεταφέρει τα αποθεματικά των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος βρίσκεται η ρύθμιση με την οποία η Αθήνα μεταφέρει τα αποθεματικά των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Με τις επιλογές του να εξαντλούνται για να κρατήσει τη χώρα του στην επιφάνεια, ο έλληνας πρωθυπουργός Α. Τσίπρας έδωσε εντολή για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Τράπεζα, αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται σε αδιέξοδο, ο Τσίπρας χρειάζεται ρευστό για μισθούς, συντάξεις και την αποπληρωμή του ΔΝΤ. Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση της κατάστασης, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να εξασφαλίσει περίπου 2 δισ. ευρώ. Τα κεφάλαια αυτά θα μπορούσαν να επαρκέσουν για μισθούς και και τη δόση 770 εκ. Ευρώ προς το ΔΝΤ στις 12 Μαϊου.
Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε εντολή σε όλες τις κρατικές οντότητες να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην κεντρική τράπεζα της χώρας, αναφέρει ο δημοσιογράφος Paul Mason του βρετανικού Channel 4. Η κίνηση δικαιολογήθηκε στο όνομα της έκτακτης και απρόβλεπτης ανάγκης. Για να το θέσουμε ωμά, η Αθήνα ξεμένει από ρευστό, αναφέρει ο Mason.
Σε άρθρο με τον τίτλο «η Ελλάδα ζητά από τους δημόσιους φορείς το δώσουν τα αποθεματικά τους», το BBC αναφέρει ότι η Αθήνα ζήτησε από δημόσιους φορείς να παραδώσουν τα αποθεματικά τους προκειμένου να εκπληρώσει δόσεις προς το ΔΝΤ. Η χώρα ξεμένει από ρευστό και πρέπει να αποπληρώσει στο ΔΝΤ 1 δισ. ευρώ μέσα στο Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: