Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Πώς γίνεται η ιδανική φόρτιση κινητού; Το μυστήριο λύθηκε!

Πόσα χρόνια συζητάμε για το πώς πρέπει να φορτίζουμε τα κινητά μας...
Πόσες ώρες χρειάζεται η πρώτη φόρτιση, αν πρέπει να αδειάζουμε πρώτα το κινητό πριν το φορτίσουμε ξανά και αν πρέπει να το αφήνουμε όλη τη νύχτα να φορτίζει, είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που από την έλευση του πρώτου κινητού μέχρι και σήμερα απασχολούν τους χρήστες. Τώρα όλα τα παραπάνω απαντήθηκαν και με χαρά σου μεταφέρουμε τα νέα

Να το αφήνω να φορτίζει όλη τη νύχτα;
Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου και οι φορτιστές που τις συνοδεύουν είναι αρκετά «έξυπνες» ώστε μόλις φτάσουν στο 100% να διακόπτουν την φόρτιση οπότε κατά γενικό κανόνα δεν υπάρχει πρόβλημα από μία ολονύκτια φόρτιση. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι το κινητό να μην βρίσκεται μέσα σε θήκη ώστε η απορρέουσα θερμοκρασία από τη διαδικασία της φόρτισης να μπορεί να διαφύγει από το σασί του τηλεφώνου όπως έχει προβλέψει ο κατασκευαστής. Αν μπαταρίες ανεβάσουν μεγαλύτερη θερμοκρασία από την προβλεπόμενη η απόδοσή τους μπορεί να μειωθεί γρηγορότερα.
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος φόρτισης;
Η ιδανική κατάσταση για μία μπαταρία ιόντων λιθίου είναι να διατηρείται μεταξύ του 50% και του 80% της πλήρους χωρητικότητάς της. Μικρές φορτίσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας επιτρέπουν στα ιόντα να αναγεννούνται και να παράγουν αρκετή ισχύ. Αρα, πολλές μικρές φορτίσεις είναι καλύτερες από μία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν ακούγεται πρακτικό αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε τη μακροζωία της μπαταρίας.
Τι να αποφεύγω
Με τις παλιές μπαταρίες η πλήρης φόρτιση και αποφόρτιση, θεωρητικώς τουλάχιστον, βοηθούσε τη μπαταρία να αποδίδει περισσότερο. Σήμερα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Για την ακρίβεια, επειδή οι μπαταρίες έχουν συγκεκριμένο κύκλο φορτίσεων (δηλαδή από 0% στο 100%) η επιλογή του πλήρους αδειάσματος και πλήρους φόρτισης συνεχώς, απλά μειώνει τον κύκλο ζωής της.Αποφύγετε το πλήρες άδειασμα της μπαταρίας πάσει θυσία.
Προσοχή στα αξεσουάρ
Οι μπαταρίες που συνοδεύουν τα smartphone μας, είναι και αυτές πολύ έξυπνες και το ίδιο ισχύει και για τους φορτιστές τους. Αν χάσετε το φορτιστή σας η επιλογή ενός άλλης μάρκας φθηνού αντίγραφου, μπορεί να μοιάζει έξυπνη επιλογή από οικονομικής απόψεως, αλλά τελικά μπορεί και να σας στοιχίσει ακριβότερα αν καταστρέψει τη μπαταρία σας. Επιλέξτε τους αυθεντικούς φορτιστές ή αυτούς που είναι ΟΕΜ αλλά και με την επίσημη έγκριση της κατασκευάστριας του κινητού σας. Στην περίπτωση των iPhone, οι εγκεκριμένοι φορτιστές, δηλαδή αυτοί που λειτουργούν ακριβώς σαν τον αυθεντικό, έχουν τη σφραγίδα “mfi” made for iphone που εξασφαλίζει ότι έχουν περάσει τα test της Apple.

Δεν υπάρχουν σχόλια: