Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Στη συνεδρίαση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στις 17 Φεβρουαρίου 2015 εξετάστηκε η νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές. Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) που οι οργανώσεις τους εκπροσωπούν πάνω από 2.500.000συνταξιούχους, σε όλη την χώρα, αφού συζήτησαν επάνω στα μεγάλα προβλήματα των συνταξιούχων και την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει ως αποτέλεσμα των αντεργατικών αντιλαϊκών πολιτικών κατέληξαν στα παρακάτω ζητήματα:
Α. Εκτίμησαν θετικά την μέχρι τώρα δράση του συνταξιουχικού κινήματος τις μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις του και τον προσανατολισμό του ως παρακαταθήκη για την συνέχιση αυτής της πορείας.
 
Β. Από όλους τους εκπροσώπους της ΣΕΑ, τονίσθηκε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κατεβεί ο πήχης των διεκδικήσεων του συνταξιουχικού κινήματος, αλλά αντίθετα αυτός να ανέβει με βάση τις ανάγκες του σήμερα και οι συνταξιούχοι να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την λύση των μεγάλων προβλημάτων που έχουν τσακίσει την ζωή τους.
 
Γ. Κάνουν καθαρό προς την κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι δεν θα ζήσουν με ψίχουλα, αλλά διεκδικούν την αποκατάσταση όλων των απωλειών σε όλα τους τα δικαιώματα από τις αντισυνταξιουχικές περικοπές των αντεργατικών νόμων που ψηφίσθηκαν. Κάνουν επίσης καθαρό ακόμα, ότι δεν πρόκειται να καλέσουν τους συνταξιούχους να υποταχθούν στο «ότι έγινε -έγινε», ούτε στα ψίχουλα του «λιτού βίου».
Δ. Βάση για την διεκδίκηση των αιτημάτων των συνταξιούχων, για την εκπλήρωση των πραγματικών τους αναγκών, αποτελούν τα υπομνήματα που έχουν δοθεί και έχουν συζητηθεί με τους προηγούμενους πρωθυπουργούς και υπουργούς που τα κυριότερα αιτήματα ήταν και είναι: Η αποκατάσταση όλων των συντάξεων όπως ήταν πριν τις περικοπές, την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων, την επαναφορά του ΕΚΑΣ με τον τρόπο που δινόταν, την κατάργηση του νέου «ΛΑΦΚΑ», την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, όχι στο διαχωρισμό των συνταξιούχων σε ανώτερους και κατώτερους ως προς την καταβολή της 13ης - 14ης σύνταξης, με απαίτηση την άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα, σε όλους τους συνταξιούχους, την κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων για περικοπές στις συντάξεις, την επιστροφή των αποθεματικών των ταμείων που λεηλατήθηκαν από το κεφάλαιο μέσω χρηματιστηρίου, κουρέματος και άλλους τρόπους κ.ο.κ. Την κατάργηση των χαρατσιών για είσοδο στα νοσοκομεία, στη συνταγογράφηση των γιατρών και το χαράτσι στα φαρμακεία και τόσα άλλα που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση, η Ευρ. Ένωση και το κεφάλαιο σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η απαίτηση για ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα υγείας δωρεάν για όλους χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς εμπορευματοποίηση και όσα αιτήματα περιέχονται σε όλα τα υπομνήματα που έχουν δωθεί μέχρι σήμερα.
Ε. Η ΣΕΑ καλεί τις οργανώσεις των συνταξιούχων να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, άμεσα σε όλη την χώρα να πραγματοποιηθούν συσκέψεις περιφερειακές των διοικητικών συμβουλίων με την συμμετοχή και των συνταξιούχων ώστε να οργανώσουν τις παρεμβάσεις τους για τα οξυμένα προβλήματα.
Στ. Η ΣΕΑ και οι οργανώσεις της θα ακολουθήσουν την ίδια μαζική και αγωνιστική πορεία που είχαν μέχρι σήμερα στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους και αντιτάσσονται σε όλες τις αντισυνταξιουχικές και αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που υποτάσσονται στις εντολές της Ευρ. Ένωσης που μας τσακίζουν δικαιώματα και ζωή. Με βάση τα παραπάνω οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν πιο αποφασιστικά στα συνδικαλιστικά τους όργανα, να μαζικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τα σωματεία τους και να είναι σε ετοιμότητα να διεκδικήσουν τη λύση των αιτημάτων τους.
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
ΙΚΑ - ΕΛΤΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ
(Αποδελτίωση από δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας Συν/χων ΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: