Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας για Πρόεδρο Δημοκρατίας





Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε επισήμως από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Toν Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε επισήμως από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Μιλώντας για την ανάγκη ενότητας και συναίνεσης σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο ο κ.Τσίπρας ανήγγειλε ότι η επιλογή του για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Αιτιολόγησε γιατί δεν προχώρησε στην επιλογή ενός αριστερού υποψηφίου λέγοντας ότι η δύναμη της Αριστεράς ήταν πως δεν ήταν ποτέ αλαζονική και δεν διεκδικούσε τα αξιώματα για τον εαυτό της αλλά για την υπηρεσία της πατρίδας και του λαού.
 
Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας Μιχάλη Στασινόπουλου και εκ των στενότερων συνεργατών του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή κατά την προεδρική του θητεία.
Η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει την Τετάρτη στις 19:30 το απόγευμα. Στην πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται 180 ψήφοι.
Ο πρωθυπουργός πριν από την ανακοίνωση είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας . Κάρολο Παπούλια τον οποίο και θα επισκεφτεί την Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι.

ΑΝΕΛ: Θέλουμε αντιμνημονιακό ΠτΔ αλλά θα στηρίξουμε όποιον προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα κατά την συνεδρίαση της Κ.Ο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος δήλωσε «Οι ΑΝΕΛ προτείνουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που δεν βρίσκεται στην ενεργό πολιτική και έχει πάρει επίσημα θέση κατά του Μνημονίου, όμως στο όνομα της εθνικής ενότητας θα στηρίξουμε όποιον προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: